Šapić: Ozbiljni narodi nikad strancima ne izručuju svoje predsednike

Autor:

Vesti

29.06.2021

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mnogo se važnih događaja u srpskoj istoriji dogodilo na naš veliki verski praznik Vidovdan, ali onaj koji je svakako obeležio nas kao narod, ali i mnoge kasnije događaje je Boj na Kosovu čiju smo godišnjicu obeležili i ove godine. To je dan kada smo se junački suprotstavili najvećoj imperiji tog vremena" rekao je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

RepublikaFoto: Republika

Šapić je prilikom posete Negotinu, Boru i Zaječaru istakao da je herojstvo naših predaka na Kosovu utrlo put svim budućim generacijama i obeležilo naš narod zauvek.

- Na jednom od mnogih važnih Vidovdana, međutim, dogodila se i naša velika sramota. Izručili smo strancima svog predsednika. I možemo o politici Miloševića da mislimo šta god, ali on je bio srpski predsednik u jednom vremenskom periodu, a nijedan ozbiljan narod, nijedna ozbiljna država na svetu, nikada ne izručuje svog predsednika strancima, bez obzira pod kakvim pretnjama ili uslovljavanjima bila. To se nikad ne radi - rekao je Šapić.

Šapić je govorio i o razvoju istočne Srbije: "Moramo da nastavimo da dižemo istočnu Srbiju, pre svega putnu infrastrukturu, jer samo tako će nam strani investitori doći u Negotin, ulagati novac i time podizati životni standard ljudi koji ovde žive. Uz mnogo muke smo uspeli da dovedemo u RTB Bor naše kineske prijatelje, koji su samo za tri godine značajno podigli životni standard u celom ovom kraju i sa 4300 zaposlenih pre par godina, danas došli na  6000. Prosečna plata koja je tada bila 68 hiljada, sada je devedeset i dve hiljade, a čuli smo juče obećanje dato predsedniku Vučiću, da će do kraja godine ići i na 100 hiljada."

- Naša vojska mora da jača. Možda nekome zvuči paradoksalno, ali što je srpska vojska jača, to je izvesnije da će u ovom regionu vladati mir. Čvrsto verujem u to jer smo mi poznati kao narod koji je kroz istoriju uvek samo sebe branio, a nikada prvi napadao. Nećemo nikoga napasti, ali ćemo jačanjem naše vojske destimulisati bilo koga da ponovo pokuša destabilizaciju ovog prostora - rekao je Šapić osvrnuvši se i na združenu taktičku vojnu vežbu Munjeviti udar 2021 koju je Vojska Srbije izvela na Pešteru.

Šapić je na kraju dodao da je razvoj ekonomije u direktnoj vezi i sa razvojem i jačanjem vojske: "Da se Srbija u ovoj uzročno-posledičnoj vezi ekonomije i vojske razvija u pravom smeru i da postajemo ključni faktor stabilnosti i mira u ovom delu Evrope, polako postaje svima jasno."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading