Dodik: Radujemo se snazi Srbije, koja je potrebna i nama

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.06.2021

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je današnji prikaz sposobnosti Vojske Srbije na vežbi “Munjeviti udar 2021”, dokaz da Srbija jača i da je ostvarila san koji je, kaže, možda bio nerealan pre 10-ak godina.

Foto: RTS/printscreen

- Ali, sada vidimo snagu koju Srbija ima u ekonomiji, a koju mora da prati snaga vojske, kao i da Srbija može da se odbrani od bilo koga i bilo kakvih zamisli da se ugrizi njen integritet - rekao je Dodik.

On je čestitao vrhovnom komandantu, ministru odbrane, načelniku Generalštaba BV, oficirima, podoficirima i vojnicima uspešno izvedenu vežbu.

Vežba je, kaže, dokaz visoke obučenosti, spremnosti, ali i morala i patriotizma koji nam je potreban kada razmišljamo da branimo zemlju i da damo doprinos.

Dodik je naveo da su vidljivi napori Aleksandra Vučicća da ojača Sriju u svakom segmentu društva.

- Radujemo se snazi Srbije, koja je potrebna i nama. Uživamo u tome i svesni smo da snažna Srbija izaziva sve druge da je omalovaže, napadnu, ponize i potcene - rekao je Dodik.

- Ali, ovi napori Srbije su vidljivi destimulišući za svakog ko misli da je Srbija lak zalogaj - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Sara

27.06.2021 15:20

Srpska ce uvek moci da se osloni na Srbiju.

Zeljko

27.06.2021 18:14

Drago mi je što je Vučić pozvao Dodika da isprati vojnu vežbu i naravno da Srbija i Republika Srpska trebaju još više sarašivati.

Dragan

28.06.2021 02:48

Nećemo nikog napadati ali itekako imamo čime da se odbranimo ako zatreba.

Dragan

28.06.2021 02:49

Podrška za našu vojsku Srbije.