(VIDEO) VUČIĆ NA PEŠTERU: Delta soj korone je stigao u Srbiju, ali očekujem da ćemo biti mirni narednih mesec-dva

Autor:

Vesti

27.06.2021

10:08 >> 11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na Pešteru združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Munjeviti udar 2021".

RepublikaFoto: mod.gov.rs

- Oficiri, podoficiri i vojnici, zdravo - rekao je Vučić, koji prisustuje vojnoj vežbi na poligonu Pešter.

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović je predsedniku predočio kakvi će biti ciljevi vojne vežbe, i istakao je da su manevri zahvatili jedinice koje čini čak 15.000 pripadnika Vojske Srbije.

Mojsilović je poželeo dobrodošlicu prisutnima koji prate vojnu vežbu na Pešterskoj visoravni. Vojska Srbije je izvršila prethodnih deset dana proveru borbene gotovosti, više od 15.000 pripadnika je bilo prisutno, rekao je Mojsilović.

- Želim da vas izvestim da su rezultati vrlo dobri i odlični, posebno gađanje u noćnim uslovima, nosilac je Druga brigada - rekao je Mojsilović.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Aleksandar Vučić i borci s Košara

Želim da čestitam svim ovim mladim ljudima koji su fantastično izveli vežbu - rekao je Vučić i dodao da su prisutni danas "po prvi put mogli da vide 11 'migova' na nebu, a ukupno 25 lovaca i bombardera u vazduhu".

On je poručio da će snaga naše vojske biti znatno uvećana u narednih devet meseci.

Vučić se posebno zahvalio borcima sa Košara, od kojih je njih 140 prisustvovali današnjoj vežbi.

Video sam sreću i zadovoljstvo u njima zbog toga što je vojska mnogo snažnija danas - izjavio je on.

Država će pomoći zemljoradnicima

Vučić je na pitanje novinara da li će pomoći zemljoradnicima da saniraju štetu koju su im nanele vremenske nepogode poručio:

Država će gledati da, koliko god može, pomogne poljoprivrednicima zbog štete koje im je grad naneo  u poslednjih par dana.

Delta soj korone stigao u našu zemlju

On je naveo i da je delta soj koronavirusa stigao u Srbiju.

Razgovarao sam sa doktorom Stevanovićem i mi očekujemo da ćemo narednih mesec-dva provesti u miru, posle toga... Videćemo. Ne znam šta bih vam rekao - kaže on.

Komandant vežbe je brigadni general Željko Kuzmanović, koji objašnjava taktiku vežbe.

Na privremenom poligonu "Pešter", vežbovne aktivnosti više od 2.300 pripadnika Vojske Srbije, u okviru "Munjevitog udara 2021", danas su kulminirale združenom vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije.

Na toj lokaciji vežbu su izvele jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Boban

27.06.2021 10:40

Ovo je samo da se najezis od velicanstvenog prikaza.

Zeljko

27.06.2021 10:47

Srpske vojne vežbe su sve kvalitetnije i sadržajnije, vidi se koliko je napredovala naša vojska i samo neka se nastavi ulaganje.

Željko

27.06.2021 10:55

Samo S300 Srbiju spasava.

Jovana

27.06.2021 11:40

Demonstracija vojne opremljenosti i sposobnosti naše vojske, je poželjna i potrebna!