ONA JE SIMBOL BORBE PROTIV PEDOFILIJE U SRBIJI! Na današnji dan mučki je ubijena mala Marija! REČI OCA PARAJU DUŠU!

Autor: Republika

Vesti

26.06.2021

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Status, tako kratak, a tako tužan, ostavio je na fejsbuku Slobodan Jovanović, otac mučki ubijene devojčice Marije, koja je na dašanji dan zauvek zaspala pod naislnom rukom komšije, silovatelja, Mladena Ogulinca.

RepublikaFoto: printskrin

- 11. godina čekamo da se pojaviš. Marija Jovanović 2. 8. 2002. - 26. 6. 2010. - napisao je on.

"Anđeli čuvaju anđela", "Anđelak lepi u nebeskom carstvu" poruke su utehe koje su njegovi brojni prijatelji ostavili...

Sa samo osam godina Marija je dospela u ruke čoveka koji ju je monstruozno ubio, nakon što se seksualno iživeo nad njom, a ona mu zapretila da će sve reći majci.

Telo je zakopao i pobegao. Svi su odmah posumnjali na Ogulinca i krenula je potraga. Tragajući po njegovom dvorištu, Marijin otac, policija i još jedan meštatin zatekli su mačku koja mjauče. Bila je tačno na mestu gde je devojčica ukopana, a kada je policajac razgrnuo zemlju, ugledali su ručicu.

Osumnjičeni Ogulinac uhapšen je uveče. Jedva su ga spasli linča. Nikada nije osuđen, umro je od infarkta u pritvoru posle dva meseca i to tačno na Marijin rođendan.

A onda je krenula borba Marijinog oca, ne za Mariju, jer nju sada čuvaju anđeli, već za drugu decu. Usvojen je Marijin zakon.

- Donesen je jedan novi zakon. Ja sam ga zamislio da bude preventivna brana svim eventualnim pedofilima i silovateljima, da ne čine zlodela. Ono što je bitna stavka tog Zakona jeste taj registar. Jedino na čemu insistiram, jeste da bude javan. Registar postoji, ali je potrebna ta neka zakonska regulativa i da se kaže da svi pedofili mogu biti javno prokazani - ispričao je ranije ove godine Jovanović, inicijator Marijinog zakona.

Marijin zakon usvojen je 2013. godine.

Ovaj zakon je otklonio svaku mogućnost da zastari krivično delo pedofilije i silovanja maloletnika, a pooštrene su i mere protiv pedofila i silovatelja. Formirana je i evidencija pedofila sa DNK podacima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading