DAČIĆ ODGOVORIO BEČIĆU: Ne mešam se ja, meša se Podgorica

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.06.2021

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je danas kolegi iz Crne Gore Aleksi Bečiću da nije on taj koji se meša u unutrašnje stvari u Crnoj Gori, već se Podgorica umešala u unutrašnje poslove Srbije priznanjem samoproklamovane nezavisnosti Kosova i usvajanjem rezolucije o Srebrenici.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Ivica Dačić

- Gospodine Bečiću i ostali, sa istom onom istorijskom čvrstinom kojom su naši preci na Skadru dokazali naše bratstvo, obećavam da se u unutrašnje stvari Srbije niko ne može mešati, kao što je Crna Gora uradila priznajući Kosovo kao nezavisnu državu - naveo je Dačić.

On je u izjavi Tanjugu istakao da ga unutrašnje stvari Crne Gore ne zanimaju, niti se u njih meša, ali je ukazao na to da ni Kosovo ni Srebrenica nisu u Crnoj Gori i podsetio na učešće predstavnika Crne Gore u proslavi "Oluje".


- Pa kako priznavanje Kosova nije mešanje u unutrašnje stvari Srbije - upitao je Dačić.

On je izjavu počeo rečima "gospodine Bečiću i ostali", a naveo je da ne zna na koga Bečić misli kad kaže "Dačić i ostali", ali je kolegi izneo uveravanje da su to većina građana Srbije i srpskog naroda u celini.

Dačić je objasnio da je njegov poziv da se mitropolit Joanikije uključi u rešavanje političke krize u Crnoj Gori iznet jedino zato što smatra korisnim da svi lideri vladajuće koalicije, koji su, kako je naveo, pobedili na talasu svenarodnih litija povodom ataka na Srpsku pravoslavnu crkvu, iznađu rešenje da li mogu da imaju zajedničku politiku, ili će time "vratiti Ðukanovica na vlast".

- Gospodine Bečiću i ostali, upamtite, i Milo je tvrdio da Srbija unosi podele u Crnu Goru, a istina je samo da ste vi sami odgovorni za vašu politiku i odluke koje izazivaju podele. Bratstvo nije ovo što vi radite već dugi niz godina - istakao je Dačić.

Podsetio je da je Bečiću odmah po izboru uputio poziv da poseti Srbiju jer zaista smatra dve države i naroda najbližim i bratskim i istakao da nas "preci i istorija obavezuju da probamo da prevaziđemo probleme".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading