MINISTAR MOMIROVIĆ DOBITNIK JUNSKE NAGRADE OPŠTINE IVANJICA!

Autor: Republika

Vesti

16.06.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović primio je danas Junsku nagradu Opštine Ivanjica za doprinos izgradnji lokalne infrastrukture u ovoj opštini.

RepublikaFoto: Republika/printscreen

Primajući nagradu, ministar Momirović se zahvalio i poručio da će se investicije u lokalnu infrastrukturu, puteve i kanalizaciju, širom Srbije nastaviti. 

- Prvo da vam se zahvalim na Junskoj nagradi, ali moram da istaknem da ovo nije moje lično priznanje, već priznanje Vladi Srbije, kao i svim ljudima koji učestvuju u izgradnji puteva. U nekom prethodnom periodu, opšina Ivanjica i cela Zapadna Srbija su bile zapostavljene. To više ne smemo da dozvolimo. Svesni smo velikih kapaciteta ove opštine i u turističkom, drvnom i poljoprivrednom smislu. Maksimalno ćemo je podržati. Sledeće godine počinjemo da radimo deo od Poželje do crnogorske granice i to će potpuno promeniti perspektivu ne samo Ivanjice, već i Arilja, Novog Pazara, Sjenice, potpuno će ubrzati komunikaciju ovog dela sa ostatkom Srbije - rekao je ministar Momirović. 

Ministar Momirović obišao je sa predsednikom opštine Ivanjica Momčilom Mitrovićem radove na putu Pridvorica-Devići. Ovaj putni pravac spaja pet mesnih zajednica u kojima živi  oko 3.000 ljudi, a školu pohađa 120 đaka. Dužina  putnog pravca veoma važnog za stanovnike podgolijskih sela je 8,35 kilometara. Do sada je asfaltirano 2,5 kilometara ,a preostalih 5,8 trenutno se radi.

- Zahvaljujem se predsedniku opštine na saradnji. Ivanjica je opština sa velikom perspektivom. Ako ne investiramo u lokalne samouprave, nećemo ostvariti naše državne ciljeve i uveren sam da će ova godina biti rekordna ne samo po investicijama u brze pruge i autoputeve, već ii po investicijama i lokalne samouprave - naveo je ministar Momirović.  

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading