(FOTO) MOMIROVIĆ I ANTIĆ OBIŠLI RADOVE NA IZGRADNJI MOSTA RUMA-ŠABAC-LOZNICA: Gradilišta su simboli bolje budućnosti za ceo region

Autor:

Vesti

15.06.2021

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas gradilište autoputa Ruma-Šabac-Loznica i poručio da je ovaj put koji spaja Srem sa Mačvom, i dalje ka Bosni i Hercegovini, simbol budućnosti.

RepublikaFoto: mgsi.gov.rs
Antić i Momirović u obilasku radova

- Ovaj most, ovaj koridor od Rume do Šapca, put koji spaja Srem i Mačvu, pa dalje do Bosne i Hercegovine, on je simbol budućnosti. On je mali uspeh naše politike i garancija da ćemo mi kao narod opstati ovde, da ćemo kao država opstati ovde i da ćemo uspeti da obezbedimo mnogo bolji standard i bolju budućnost za sve. Kad Srbija krene napred, svi kreću napred - rekao je ministar Momirović. On je iskoristio priliku i osvrnuo se na jučerašnji dan obeležavanja slavne bitke na Košarama 1999. godine. 

- Juče smo odali počast poginulim borcima sa Košara, koji su odbranili našu nezavisnost i našu državu, pre više od dvadeset godina, sami sa svojim narodom iza sebe. Samo je 22 godine prošlo od tada i sada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori u Briselu za našu nezavisnost, bori se za našu prošlost i našu budućnost - naglasio je ministar Momirović. 

- Decenije su prošle i dalje se borimo za opstanak. A opstanak su ovi koridori, nove fabrike i viši standard. Moramo da ispunimo ono što je predsednik ispromovisao kao Plan Srbija 2025, da plata bude 900 evra, da se građani vrate i da ne odlaze iz svoje otadžbine. Uveren sam da u ovoj političkoj strukturi kada svi smo jedinstveni, kada zajedno gradimo ove puteve i brze pruge, imamo snage da odbranimo našu nezavisnost i da budućnost bude mnogo bolja za sve nas - naveo je ministar Momirović. 

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izvestio je ministra da je realizacija projekta izgradnje saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica izvanredna i da je to “najbolje gradilište koje radimo od svih projekata u Srbiji”. 

- Ovo je zajednička privilegija što gledamo kako projekat i ovaj most raste i svaki put se iznenadim napredovanjem. Projekat se izuzetno dobro razvija. Zahvaljujem se izvođaču Azvirtu na praćenju molbe i predsednika Vučića i ministra Momirovića da se maksimalno intenziviraju radovi - naveo je Antić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading