PETKOVIĆ O INCIDENTU NA KOSMETU: Dva naša autobusa već satima na Jarinju!

Autor: Republika

Vesti

12.06.2021

09:53

Na prelazu Jarinje kosovska policija već nekoliko sati ne dozvoljava da administrativnu liniju pređu dva srpska autobusa sa više od 80 ljudi, izjavio je jutros direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

Tanjug
Petar Petković

On je na TV Pink rekao da je u prvom autobusu grupa vernika koja je krenula na poklonjenje i obilazak srpskih svetinja na prostoru KiM, dok su u drugom alpinisti koji su se uputili na Šar planinu.

Petković je istakao da je zabrana ulaska suprotno Sporazumu o slobodi kretanja, podsećajući da su i juče na prelazu držali više od pet sati još jednu grupu vernika.

I ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević juče je bio zabranjen ulazak na KiM, koja je planirala da u Severnoj Mitrovici održi ispit sa studentima treće godine na Odeljenju za epidemiologiju Medicinskog fakulteta.

- Nastavlja se niz tih incidenata i provakcija koje dolaze iz Prištine i vidimo da se incidenti pojačavaju kako se približava nastavak dijaloga - poručio je Petković.

Komentari (0)

Loading