VUČIĆ SA FRANCUSKIM NAČELNIKOM GENERALŠTABA! Razgovarali o jačanju vojne saradnje i zajedničkim operacijama pod okriljem EU

Autor:

Vesti

10.06.2021

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je načelnika Generalštaba oružanih snaga Republike Francuske generala armije Fransoa Lekoantra, sa kojim je konstatovao da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu, uključujući i saradnju u oblasti odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić i general Lekoantr su razgovarali i o jačanju vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, kao i o unapređenju saradnje u oblasti zajedničke obuke, uključujući i operacije pod okriljem Evropske unije. Sagovornici su posebno razmotrili unapređenje vojnoobrazovne saradnje na bazi reciprociteta.
 
Srbija u Francuskoj vidi pouzdanog partnera u oblasti vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje, što potvrđuje i kroz brojne ugovore koji su zaključeni u proteklom periodu“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da je partnerstvo i saradnja i u ovoj oblasti od strateškog interesa za obe zemlje.

 
Sagovornici su razmotrili i aktuelnu situaciji u borbi protiv pandemije KOVID-19 i istakli da jedino zajedničkom akcijom na globalnom nivou možemo da prevaziđemo izuzetno teške posledice koje je ova bolest nanela svim aspektima života. 

Predsednik Vučić je posebno istakao da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje i dodao da Srbija ulaže velike napore u procesu evrointegracija.

 
Podrška Francuske na našem evropskom putu je od velikog značaja i mi na tu podršku računamo“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je Srbija prihvatila novu metodologiju u pristupnim pregovorima, te da očekuje da se postignuti rezultati adekvatno i valorizuju kroz otvaranje novih poglavlja u pregovorima. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Maja

11.06.2021 04:23

Svaki sastanak je bitan za nasu srbiju kao i svaki potez.

Nikola

11.06.2021 06:37

Sastanak od velikog značaja. Francuska je naš prijatelj.

Jelena

11.06.2021 08:56

Podrska Francuska na našem evropskom putu , veoma nam je od velikog značaja!

Jovana

11.06.2021 10:01

Saradnja sa Francuskom se odvija na vise polja, a svakako jedno od toga je i vojna saradnja.