SAMO SRBI NE MOGU DA BUDU SRBI! Vučić posle drakonske presude Ratku Mladiću digao glas: NEMA POMIRENJA, AKO SE SVA KRIVICA SVALJUJE NA JEDAN NAROD!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako neko misli da je moguće govoriti o poverenju, a stigmatizovati ceo narod, zaboravljajući na činjenice i uprkos činjenicama, onda tu rešenja nema", poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom različitih reagovanja u regionu i podizanja tenzija posle potvrđivanja presude Ratku Mladiću i sednice SB UN.

RepublikaFoto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ
Aleksandar Vučić

On je ocenio i da neki sve to koriste ne da bi govorili o prošlosti, već o budućnosti u kojoj treba da bude zaustavljena Srbija.

- Za nas je važno da izvučeno pouke iz pošlosti i šta smo loše radili, ali ne treba da gazimo po srpskim žrtvama - ukazao je Vučić.


On je objasnio da ćemo poštovanjem prema sopstvenim žrtvama imati pravo da o njima govorimo, ali pokazati poštovanje i za druge žrtve.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome zašto su ove teme naišle na različita tumačenja u Beogradu, Sarajevu i Banjaluci i zašto se koriste za podizanje tenzija, Vučić je rekao da je za Srbiju budućnost to koliko ima fabrika i koliko će radom da menja svoju budućnost, a ne da se bavi time koliko će nekoga da mrzi.
RepublikaFoto: printskrin

- Naše je da se radujemo svakoj fabrici, svakom novom zaposlenom...To je naša pobeda, kada Fišer otvori fabriku tiplova, nove fabrike u Ćupriji, Svilajncu, Rekovcu...Samo tako idemo napred - poručio je Vučić.

On se osrvrnuo na to sa kolikom mržnjom je govorio jednog učesnik iz regiona na sednici SB UN, a govorio o našem narodu, o ljudim koji žive i u njegovoj zemlji, pitajući se šta očekivati od takvih ljudi.

- Nisu to ni bosanski ni hrvatski Srbi, već Srbi. Ovde nikada ne kazemo srpski Bošnjaci ili Hrvati. Samo Srbi nemaju pravom da budu Srbi - ukazao je Vučić.

Poručio je da smo se borili na SB UN i da ćemo se boriti i u Briselu, a da je stalna faza da ne razmišljamo o sukobima, da odgovorimo kada treba, ali da razmišljamo kako da idemo naopred i da otvaramo fabrike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Vesna

10.06.2021 11:08

Sve to se nama Srbima desava zbog brozove politike. Sami smo krivi. Danas svi imaju pravo da stvaraju svoje drzave, slave svoje nacionalne junake iako su oni bili zlocinci, samo mi Srbi ne smemo da podignemo glavu. Dobro je ovo sto nas toliko mrze i gone. Dobro je za nas. Dobro je jer sam Gospod kaza; ,,ko gresi neka jos vise gresi, ko se moli neka se jos jace moli,, tu im je kraj. Treba da nas mrze, treba nas kude, treba da nas gone zbog nas samih. To je dobro da medju sobom ocistimo zito od kukolja. Mene bi mnogo vise brinulo da nas ceo svet voli i mazi, to bi znacilo da smo izgubili sebe i postali NE-ljudi.

Makisa

10.06.2021 14:50

To i jeste najveci problem sto su samo srbi krivi...

milan

10.06.2021 18:41

Ne vredi non stop nas napadaju i podmeću nogu, od kad je sveta i veka ne vole Srbe.

Jeca

11.06.2021 06:23

Dosta je osuda na naš račun, najlakše je tražiti krivca u drugima a ne sagledavati ostale činjenice