(VIDEO) VUČIĆ NA OTVARANJU FABRIKE U JAGODINI: Posao obezbeđen za 350 radnika

Autor:

Vesti

10.06.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju nemačke fabrike "Fischer automotive systems" u Jagodini.

Republika Foto: printscreen/RTVPink

Foto: Ilustracija

Predsednik je u Jagodinu stigao nešto posle 10 časova, nakon čega se sa gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem Palmom uputio ka fabrici.

Vučić je u obraćanju istakao da mu je drago što ih vidi danas.

- Uvek sam namrgođen, ali kad god otvaram neku fabriku, ne mogu da sakrijem osmeh. Mnogo sam srećan danas što sam imao priliku da upoznam gospodina Fišera, i Jagodina i pomoravski okrug imaju dobru budućnost. Sećam se, pre sedam godina, kada sam otvarao prvu fabriku, to je bila fabrika "Doktor Etker", rekao sam, nadam se da nije poslednja. Mi smo od tada otvorili mnogo fabrika - kazao je Vučić.

Predsednik kaže da je zahvalan nemačkim investitorima koji su prepoznali Srbiju kao dobro mesto za ulaganje.

- Malo pre sam čuo, najlepšu vest za Jagodinu, gospodin Fišer je rekao da će da vidi da fabriku tiplova smesti u Srbiju i Jagodinu, to je velika vest. 

Vučić je rekao da je budućnost u porodičnim kompanijama.

O aferi Dragan Marković Palma 

- Što se tiče Markovića, ako je kriv, on će odgovarati, niti ću ga ja štiti, niti neko drugi, ali poštovati prezumciju nevinosti

O predstojećem nastavku dijaloga

Predsednik Vučić je najavio da u ponedeljak putuje u Brisel, kada će uveče imati sastanke i radnu večeru, a nastavak dijaloga je najavio za utorak.

-  U ponedeljak idem u Brisel, u utorak je dijalog koji je važan.

Otvaranje nemačke fabrike veoma važno za Srbiju

Predsednik je otvaranje nemačke fabrike u Jagodini ocenio kao veoma važnu stvar za Srbiju.

- Moraćemo još da se trudimo da svim ljudima koji žele da rade obezbedimo posao. Što više nemačkih kompanija dođe - to bolje - rekao je predsednik.

- Verujem da ovo nije kraj, nadam se da će se Klaus odlučiti da u Srbiji otvori i fabriku tiplova, gde ima veći deo proizvodnje. Mi ćemo da pomognemo, oni traže stabilnost, dobre radnike, kao i niže troškove. Srbija je idealna zemlja za njih i rekao sam ko god mu ponudi uslove za koje misli da su idealni za investiciju da će Srbija ponuditi za 10 odsto bolje uslove - rekao je Vučić.

Inače, Marković je saopštio da je doneta odluka da profesor Fišer, inače, vlasnik grupacije Fišer, postane počani građanin Jagodine, a potom dodao da će narednih dana biti doneta odluka i počasnu titulu dobije i predsednik Vučić.

Naveo je da broj zaposlenih u zgradi u Jagodini treba da poraste do 450.

Fišer: Nigde u Evropi nismo zatekli ovako izvanredne uslove

Obratio se i prof. Fišer, iz istoimene grupacije, koji se zahvalio na tome što je proglašen za počasnog građanina Jagodine.

- Imam čast da vas sve pozdravim na ceremoniji otvaranja našeg novog pogona - istakao je i dodao da "nigde u Evropi nisu zatekli ovako izvanredne uslove kao u Srbiji, prilikom traženja lokacije za fabriku".

Kaže da je investiciona klima u zemlji i više nego konkurentna, da nema jezičkih prepreka, i da je nivo znanja odličan, posebno kada je reč o automobilskoj industriji. Kaže da se već sada razmišlja o tome da li da ovde, u Jagodini ili uopšte u Srbiji, bude i osnovan i najveći sektor za tiplovanja, fiksiranja.

Fišer je predsedniku uručio ček od 1, 8 miliona dinara za obrazovanje dece i Markoviću ček od 1,2 miliona dinara za obdaništa opštini i 600 hiljada dinara za vatrogasnu službu.

Fabrike potrebne i u Ćupriji, Despotovcu, Svilajncu

U razgovoru sa građanima predsednik je upitao da li nedostaje još fabrika u Jagodini, na šta je dobio odgovor da bi trebalo još malo fabrika.

- Sem u Jagodini, fabrika treba i u Ćupriji. Moramo da rešimo fabriku stakla u Paraćinu, pa onda i Despotovac i Svilajnac - rekao je on.

Konstatovao da će biti teško većeg ulgača dovesti u Rekovac pošto je to mesto malo, ali i nedostaje radna snaga.

Inače, "Fischer automotive systems" otvara fabriku za proizvodnju delova i dodatne opreme za automobile visoke klase, rečeno je Tanjugu u Skupštini grada Jagodine.

Hala površine 8.000 kvadratnih metara nalazi se u Industrijskoj zoni i u njoj će biti zaposleno 350 radnika.

Kompanija, osim u Nemačkoj, fabrike ima u SAD, Kini i Češkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Alexa

10.06.2021 08:54

Danas je naša zemlja jedno veliko gradilište. Gradi se, otvaraju se nove kompanije, nova radna mesta... Nikada nije bila tako dobra poslovna klima. Živela Srbija!

Ana

10.06.2021 09:20

Investicije su uvek dobrodošle. Omogucice nova radna mesta i bolju zivotnu egistenciju.

Jelisaveta

10.06.2021 15:31

Novootvorena fabrika u Jagodini znacice puno kako samoj Jagodini tako i celom Pomoravskom okrugu, jer zaposljavanjem 350 znaci isto toliko sigurnih primanja, sto ce umnogome povecati zivotni standard svake porodice i omoguciti lepsi i bolji nacin zivota.

Draga

10.06.2021 16:01

Veliki dan za Jagodinu.Spasovdan!