SAZNAJEMO: JOVIČIĆ ČEKAO DA PROSLEDI NOVAC! 350 hiljada evra bilo spremno za ministra!

Autor:

Vesti

09.06.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toliko se nagomilalo jer je moćni funkcioner shvatio da je pod prismotrom i tražio od predsednika Palilule da mu neko vreme ne donosi keš!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Jovičić

Novac koji je pronađen kod Aleksandra Jovičića bio je namenjen moćnom ministru s kojim je predsednik opštine Palilula šurovao i koji ga je štitio, saznaje Srpski telegraf od izvora iz istrage.

Upravo zato, kako nam je objasnio sagovornik, kod Jovičića je pronađeno čak 350.000 evra.

- On je u ranijem periodu redovno, sam ili preko posrednika, jednog gradskog funkcionera SNS, nosio pare ministru. Međutim, kad je ministar saznao da je pod prismotrom, sugerisao je Jovičiću da mu neko vreme ne predaje pazar, da se tako izrazim. Ovaj nije imao kud s tolikim parama i držao ih je kod kuće, čekajući trenutak da ih preda svom kriminalnom mentoru i zaštitniku - precizira izvor našeg lista.

Kako kaže, iako je i Jovičić dosta dugo bio opserviran i pod merama, zbog čega su i prikupljeni čvrsti dokazi o svemu što je radio, policajci koji su ga priveli bili su iznenađeni što je pronađen toliki novac u gotovini.

- Znali smo da su neke pare kod njega jer smo bili sigurni da nije bilo isporuka ministru u poslednje vreme, ali da je baš toliko, nismo ni sanjali - kaže naš sagovornik.

Da Jovičić nije znao šta će i gde će s parama, svedoči i frapantan podatak, o kom je Srpski telegraf pisao, da je novac nađen čak i ispod otirača.

- Novčanice su očigledno skrivane po raznovrsnim štekovima, ali i sejane po stanu i drugim mestima. Tako se prilikom pretresa njegove kuće jedan od inspektora sapleo o otirač, ispod kog je bilo 5.000 dolara - ispričao nam je izvor iz istrage.

Dalja istraga trebalo bi da utvrdi i koliko je novca uzeto prethodnih godina od investitora da bi se zabašurila njihova divlja gradnja i falsifikovanjem dokumentacije omogućila kasnija legalizacija.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Svetozar Vujačić

Advokat Svetozar Vujačić kaže za Srpski telegraf da Jovičićev pokušaj pravdanja na saslušanju da 350.000 evra nije stavljao na račune u banci jer ih je dobijao kao poklone za porodična slavlja, nikom ne zvuči ubedljivo.

- Neobično je, blago rečeno, da neko drži toliki keš po kući. I da skriva po nekim štekovima, pa i ispod otirača. Logično je da je taj novac zatečen i da je zapravo bio spreman da, možda za dva-tri dana, bude prosleđen nekom višem u toj koruptivnoj ili kriminalnoj hijerarhiji. Možda i nekom ministru, sve to bi trebalo pomno istražiti i dokazati - navodi Vujačić, koji je i savetnik ministra policije.

Činjenice o muljanjima

- 3. juna uhapšeni Jovičić i njegovih sedam saradnika - šest građevinskih inspektora i načelnik odeljenja za društvene delatnosti

- posle saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana

- osumnjičen da je zloupotrebom položaja i trgovinom protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara

- sumnjiči se da je omogućavao izgradnju objekata bez građevinske dozvole

- sumnjiči se da je razradio šemu za ucenjivanje investitora - da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju

- u službene isprave unosili lažne podatke, koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu da budu uknjiženi

- imao mutne poslove i s kontroverznim crnogorskim biznismenom Miodragom Davidovićem Dakom, kom je omogućio gradnju zgrade u Ruzveltovoj

- kupio avion cesna, čija vrednost može dostići i pola miliona evra

- prema zvaničnoj imovinskoj karti beskućnik, nema nekretnine, a plata je 129.758,19 dinara

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srbin

10.06.2021 07:20

Ko u SNS nađe bar jednu poštenu osobu država treba da ga nagradi sa mislio evra!