NEPREBOLNA RANA NA SRCU GENERALA MLADIĆA: Znao je ko mu je ubio ćerku Anu, OSVETA JE BILA SUROVA!

Autor: Republika

Vesti

09.06.2021

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O srpskom heroju, generalu Ratku Mladiću, koji je pravosnažno osuđen na doživotnu robiju pravosnažnom presudom koju je doneo kvazi sud u Hagu, napisane su hiljade stranica, medijskih izveštaja, poluinformacija, spinova, oprečnih stavova. Ipak, jedna tragična epizoda svakako zauzima najvažnije mesto u generalovoj biografiji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Tanjug/AP
Ratko Mladić

Reč je o misterioznom i nikad do kraja rasvetljenom ubistvu njegove ćerke Ane koja je pod čudnim okolnostima skončala u Moskvi.

Kako su za Republiku svojevremeno otkrili srpski bezbednjaci Božidar Spasić i Marko Nicović, general je bio uveren da iza likvidacije njegove mezimice stoji Željko Ražnatović Arkan.

Zbog toga je general rešio da se osveti Arkanovom saradniku i to ne na bilo koji način, već ritualnim ubistvom.

Naime, Aninom ubici pucano je dva puta u glavu, dva hica, po jedan u svako oko. 

24 GODINE IMALA ANA MLADIĆ KADA JE UBIJENA

Kako je svojevremeno za Srpski telegraf i Republiku ispričao Božidar Spasić, bivši obaveštajac državne bezbednosti, Mladićeva mezimica želela je da ide na ekskurziju sa Medicinskim fakultetom, ali je general bio protiv toga.

Arkan

Kako nije mogao da je ubedi, Mladić je angažovao prijatelja da pazi na njegovu ćerku dok je u Moskvi.

- Početkom devedesetih godina Mladić je molio svog najboljeg prijatelja koji je u tom periodu bio u Moskvi da čuva i štiti njegovu ćerku dok ona boravi u Rusiji. Tek kada je dobio uveravanja da će Ana biti hiljadu posto bezbedna, general je dopustio da putuje - naveo je tada Spasić.

Kako nam je objasnio, zbog te dozvole i Aninog putavanja, Mladić nikada nije prestao da se kaje.

- Po njenom dolasku u Moskvu desio se neprijatan incident između tog čoveka i Ane. Nažalost, došlo je do fizičkog i seksualnog nasilja. Pritom je taj Ratkov prijatelj obio i sef u kojem su se nalazile pare za njeno školovanje. Ana je nakon svega toga obavestila oca, a ubrzo je i pod tragičnim okolnostima i preminula - nastavlja Spasić.

Prema podacima koji su tada stizali u Državnu bezbednost, jasno je da je general bio odlučan da uzme pravdu u svoje ruke.

- Ratko je naknadno poslao dva čoveka u Moskvu da nađu tog čoveka. Lako su ga našli. Čovek je ubrzo pronađen mrtav. To su informacije koje su u to vreme stigle u moj kabinet - tvrdi Spasić.

 

Marko Nicović: Mladić oterao Arkana iz Bosne!

Sumnju generala u Arkana, s kojim je sarađivao njegov bliski prijatelj, direktno odgovoran za Aninu smrt, potvrdio je nedavno za Srpski telegraf bivši šef beogradske policije Marko Nicović.

- Mladić je bukvalno proterao Arkana iz Bosne! Vezanog kao džukelu u prikolici kamiona preterao ga je preko Drine i rekao mu: "Nemoj da ti je palo na pamet da si više ikad kročio u RS." To zaista više nikad nisu uradili ni Arkan ni njegovi ljudi. Nije isključeno da je Željko iz osvete i povređene sujete udario Mladića tamo gde će najviše da ga boli i ubio mu ćerku - kazao je Nicović za Srpski telegraf.

Nakon Anine smrti general se teško borio sa osećanjem krivice jer je znao da je ubijena zbog njega. Poslednja želja bila mu je da ga pre odlaska u Hag odvedu na njen grob. Krajem maja Mladićeva želja je ispunjena. Nekadašnji tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević za Srpski telegraf rekao je da je ta poslednja Mladićeva poseta ćerkinom grobu trajala 45 umesto predviđenih 30 minuta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading