OBARA HOLESTEROL I UBIJA VIRUSE! Ovaj lek je domaći probiotik i podiže imunitet

Autor:

Lifestyle

09.06.2021

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprestane smene toplog i hladnog vremena i nagle promene temperature ne utiču samo na raspoloženje, već i slabe imunitet, ostavljajući nas ranjive na viruse.

RepublikaFoto: pixabay.com

 Sada je pravi trenutak da ojačate odbranu organizma, a umesto suplemenata vitamina i minerala, probajte provereni domaći preparat. 

Napravite sami tonik koji efikasno jača imunitet i, zahvaljujući snažnom antibakterijskom dejstvu, štiti od virusa. Osim toga, ovaj domaći "lek" snižava holesterol, deluje i kao probiotik, pa tako poboljšava funkcionisanje digestivnog trakta.

Kako pripremiti ovaj moćni tonik za imunitet?

Sastojci:

prirodno jabukovo sirće

100 g sveže ljute paprike
po 500 g crvenog i belog luka i rena
250 g korena đumbira
RepublikaFoto: pixabay.com

Sve sastojke (osim sirćeta) oprati, očistitii sitno iseći. Zatim staviti u veliku staklenu teglu i zaliti jabukovim sirćetom tako da tečnost prekriva iseckane sastojke tri prsta iznad njih.

Čvrsto zatvoriti teglu i promućkati. Smesu osraviti 2-6 nedelja na tamnom, hladnom mestu. Možete ga ostaviti da stoji duže, to će samo poboljšati njegova svojstva. Povremeno protresti sadržaj tegle. Zatim procediti tonik kroz gazu ili sito od nerđajućeg čelika. Dobro iscedite da preostali sokovi izađu iz povrća.

Sipati tonik u neprozirnu bočicu i držati na hladnom i tamnom mestu.

Kako se koristi?

Ako planirate da smesu uzimate svakodnevno, važno je da sledite sledeća pravila: 1 kašičicu tonika razblažiti u 1 dl  prečišćene vode, možete dodati med za ukus. Pijte polako. Tokom dana poeljno je popiti puno ove lekovite vode.

Ovaj eliksir ne bi trebalo da se koristi ako postoje akutne ili hronične bolesti gastrointestinalnog trakta, zatvora, trudnoće. Čak se i stručnjci slažu - uzimanjem ovog prirodnog antibiotika, zaboravićete na prehladu i viruse.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading