POTRES NA POLITIČKOJ SCENI! LABUDOVA PESMA ZA ĐILASA I BRATIJU: Stranci imaju nove favorite u opoziciji?!

Autor: Republika

Vesti

06.06.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za lidere Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i lidera Narodne stranke Vuka Jeremića po svemu sudeći neće biti mesta na sprskom opozicionom nebu, sudeći bar prema događajima s kraja nedelje i tokom vikenda.

RepublikaFoto: ST/Aleksandar Nalbantjan, Vlada Lukić printscreen/N1, Tanjug/Dragan Kujundžić, E-Stock
Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Marinika Tepić i Boško Obradović

Ako se u obzir uzmu postupci stranih diplomata koji su u prethodnih nekoliko dana boravili u Srbiji, političke karijere Đilasa i Jeremića su na nizbrdici.

Krenimo redom.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmerom boravio je u Srbiji sa specijalnim izaslanikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Metju Palmer

Osim zvaničnih susreta sa predstavnicima vlasti u Srbiji, ambasada SAD u Beogradu organizovali su i niz sastanaka sa opozicionim liderima.

Onima koji znaju da čitaju političke događaje između redova, za oko je zapalo više to sa kim se Palmer od opozicionih lidera nije sastao, nego sa kim jeste.

Kako su preneli beogradski mediji pod kontrolom opozicije, ambasada SAD uputila je pozive za sastanak sa Mariniki Tepić umesto Draganu Đilasu i Zdravku Ponošu umesto Vuku Jeremiću.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Marinika Tepić

Takođe, na sastanku sa američkim službenikom bili su i predsednika Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i jedan od najstaknutijih "patkara" Dobrica Veselinović.

Sastanak sa Palmerom imao je i bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić, koji je brže bolje potrčao da se pohvali na Tviteru.

- Izuzetan razgovor sa Metjuom Palmerom. Razgovarali smo o stanju demokratije u Srbiji, ekonomiji, ekološkim i demografskim problemima, Kosovu, problemu slobode medija i političkoj situaciji u regionu - napisao je Tadić.

 

 

Da su stranci digli ruke od Đilasa, Jeremića i njihove bratije, moglo bi se protumačiti i nakon što je osnovan pokret "Akcija" okupljenog oko Zelenovića, koji se odmah našao na udaru dela opozicije koji kontroliše Đilas.

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANĐIĆ

Da je Zelenoviću i njegovim saborcima - među kojima su i dokazani srbomrsci i autošovinisti poput Dubravke Stojanović, Dejana Atanackovića, Dragoljuba Bakića - ubuće namenjena uloga nosilaca opozicije, jasno je i na osnovu podrške koji je taj poret dobio iz EU.

I to ni manje ni više nego od Viola fon Kramon, dokazane lobistkinje za nezavisno Kosovo koja se time otvoreno hvali.

 

 

I mada nema sumnje da su gore navedeni događaji uzročno-posledično povezani, ostaje da se vidi kako će se cela ideja sprovesti u praksi, odnosno da li će i na koji način lideri đilasovske opozicije prihvatiti da za njih nema mesta u novoj opozicionoj političkoj karti Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Jovana

06.06.2021 11:27

Pa da, da vide da sa njima mogu da izdaju KiM, i rade iza ledja Vucicu, sta Tadic ima da prica za ekonomiju, kad nema pojma sta se desava i kakvo je stanje u zemlji

stanic

06.06.2021 11:32

Ocigledno da Palmer ne moze da smisli Djilasa i ekipu. Zbog toga ih i preskace.

Ivana

06.06.2021 11:40

Zna Zapad ko je izdajnik u Srbiji i ko bi im koliko sutra predao Kosovo. A, opozicija jadna i bedna, svakako nema šanse. Polako počinje da bude jasno da će Djilasu Marinika doći glave, a Jeremić... Pa, on je svakako nebitan...

Filip

06.06.2021 11:48

Opozicija nema podršku građana i Palmer joj ne može pomoći.