(FOTO) DAČIĆ SE SASTAO SA ŠOJGUOM: Snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa

Autor:

Vesti

02.06.2021

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić sastao se tokom zvanične posete Moskvi sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom.

RepublikaFoto: SPS
Ivica Dačić

Uz saglasnost da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, razmotrene su mogućnosti za dalji nastavak saradnje u okviru strateškog partnerstva između Srbije i Ruske Federacije.

Zaključeno je da je i tokom pandemije zadržan visok nivo saradnje, a predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić još jednom se zahvalio na pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji u borbi protiv epidemije, uključujući isporuku vakcina Sputnjik V i njihovu proizvodnju u Srbiji.

RepublikaFoto: SPS

Razgovarano je aktuelnoj situaciji i izazovima na regionalnom i globalnom planu, a sagovornici su se složili se da su snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa.

RepublikaFoto: SPS

Sergej Šojgu ponovio je podršku Ruska Federacija Republici Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Predsednik Narodne Skupštine zahvalio se na podršci Ruske Federacije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading