(VIDEO) PREMIJERKA ISPRATILA VAKCINE U ČEŠKU! Ambasador Kuhta poručio: Ovu velikodušnost NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI!

Autor:

Vesti

31.05.2021

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija danas je ispratila avion sa donacijom za građane Češke od 100.000 Fajzer vakcina. Događaju prisustvuju predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Tomaš Kuhta i Ana Brnabić

Nakon što su premijerka Ana Brnabić i ambasador Češke u Srbiji ispratili avion sa donacijom od 100.000 doza Fajzer vakcine, Tomaš Kuhta je istakao da je ovo velika donacija i da je ovaj gest predsednika Vučića veliki pomak u odnosima između dve zemlje. 

- Danas je veliki trenutak za međusobne odnose između Srbije i Češke. Srbija je uvek bila naš partner, uvek nam je bila blizu i u trenucima kada nam je bilo loše i danas imamo opet dokaz toga da smo bratski narod. To osećaju državljani Češke, a nadam se i Srbije. Ova donacija je velika, veliki poklon. Mi u Češkoj nemamo dovoljno vakcina, imamo kapacitete, ali ne i vakcine. Pomoć dolazi u trenutku kada dosta ljudi želi da se vakciniše pre letnjih odmora i da se svi osećaju sigurno i da nastave normalan život - rekao je ambasador Kuhta i dodao da "ovu velikodušnost nećemo nikada zaboraviti".

Premijerka Srbije istakla je da je naša zemlja danas ispunila obećanje predsednika Vučića.

- Nakon dobre posete predsednika Vučića Češkoj u aprilu ove godine danas ispunjavamo obećanje i Češkoj šaljemo pomoć od 100.620 Fajzer vakcina - rekla je premijerka Brnabić.

Premijerka je predsedniku Češke Milošu Zemanu i premijeru Andreju Babišu sve najbolje.

- Uz najbolje želje da što pre i oni pobede korona virus i da svi zajedno u Evropi nastavimo normalan život, ekonomiju, međusobne posete i putovanja.

Predsednica Vlade Srbije je istakla da je u ljudskom smislu najvažnije kada prijateljima i partnerima možete da pomognete.

Fabrika vakcina

Na pitanje novinara zbog čega je potrebno praviti novu fabriku vakcina u Srbiji premijerka Brnabić je odgovorila.

- Zato što razmišljamo proaktivno i zato što želimo da budemo sto posto sigurni da su naši građani obezbeđeni. Mi se nadamo da su ove vakcine kraj epidemije koronavirusa za Republiku Srbiju.

Premijerka je dodala da želimo budemo u prilici da pomognemo dodatno regionu.

- Dok svi nisu pobedili koronavirus, nismo ni mi.

Pored toga želimo da budemo sto posto sigurni da ukoliko je potrebna i treća doza "buster" vakcine, da ukoliko treba da se vakcinišemo za godinu dana ili dve godine, da mi znamo da mi imamo za naše građani i da smo mi bezbedni. - rekla je premijerka.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je tokom posete Češkoj ponudio premijeru Andreju Babišu da donaciju od 100.000 Fajzer vakcina.

- Srpski predsednik Aleksandar Vučić mi je na našem zajedničkom sastanku u četiri oka ponudio 100.000 Fajzer vakcina. Srbija je spremna da nam ih donira što će nam omogućiti da ubrzamo vakcinaciju. Zaista cenim ponudu. Dodirnula me je. Mnogo Vam hvala - napisao je tada Babiš na svom Tviter profilu. 

 

 

Predsednik Srbije je potom na svom Tviter profilu istakao da mu je drago što možemo da pomognemo. 

Srećni smo što možemo da pomognemo bratskom češkom narodu. Živelo prijateljstvo Srbije i Češke!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading