ZA NJIH JE ŠOK ŠTO SE ZEMAN IZVINIO SRBIJI! Dačić surovo iskren: Kao da ih je neko udario maljem!

Autor: Republika

Vesti

19.05.2021

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da politički lideri lažne države Kosovo žive u nekom virtuelnom svetu i da je za njih bio šok kada su čuli da se Miloš Zeman izvinio Srbiji za NATO bombardovanje

RepublikaFoto: Tanjug/Jadranka Ilić
Ivica Dačić

Lider SPS i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je to što je juče predsednik Češke Miloš Zeman posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem uputio izvinjenje Srbiji za to što je njegova država učestvovala u agresiji na SRJ 1999.

- Zeman je jedna izuzetna politička ličnost, ja sam se sa njim sretao više puta. Postoji jedna grupacija čeških političara koji nisu oduševljeni što je Češka morala da ide uz dlaku zapadnim silama. Parlament nikada nije izglasao da se prizna Kosovo, ali je Vlada to uradila. Mi nikada nismo imali loša iskustva sa predsednikom Zemanom, ali sa njihovom Vladom smo imali dosta problema. Ja sam i često pokazivao slike kako Albanci pale naše crkve, oni su maltene plakali, ali su ipak glasali za Kosovo - rekao je Dačić gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

On je istakao da je potez predsednika Češke velika stvar za našu zemlju.

- Zeman je izneo svoj stav kao predsednik Češke, ali nama će biti potrebno da to bude njihov zvanični stav jer to zavisi od izvršne vlasti. Bez dileme, ovo je velika stvar kada predsednik jedne države koja je učestvovala u bombardovanju kaže ovako nešto. Mislim i da je Vučić bio iznenađen iako dobro zna Zemana i njegove stavoveo. Zeman je naš dugogodišnji prijatelj, isto kao što je i Orban naš veliki prijatelj. Treba da gradimo prijateljstva - poručio je lider SPS.

Dačić se osvrnuo i na dešavanja na samitu Brdo Brioni, na kojem je predsednika lažne države Vjosa Osmani napala predsednika Srbije.

- To što političari s Kosova rade su sve najobičnije propagandne laži. Čitava njihova tvorevina je nastala na lažima i uz pomoć zapada i zato strane sile neće da kude svoje čedo. Oni žive u nekom svom virtuelnom svetu u kom mi samo što nismo priznali Kosovo. Danas je mnogo manje onih koji podržavaju Kosovo nego što je to bilo pre sedam, osam godina. Oni i dalje pričaju da 110 zemalja priznaje lažnu državu, a od tada je 19 država povuklo priznanje - rekao je Dačić i dodao:

- Za njih je ova izjava Zemana jedan udarac maljem u glavu. Ne razumeju kako neko može da se izvini za bombardovanje Srbije. Mislim da sve zemlje koje su učestvovale u tome, treba isto da urade, počevši od generalnog sekretara NATO, pa svi redom, SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka... Oni treba da kažu izvini našem narodu - zaključio je predsednik Skupštine Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Baki

19.05.2021 07:55

Zemana ozbiljno ne shvataju u Češkoj, a ne u Evropi, ili EU.