BITKA ZA PRESTONICU: Vučić gubi Beograd?!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2021

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd biće poprište najveće političke bitke na opštim izborima koji će biti održani na proleće naredne godine, a kako sada stvari stoje, pobedi je bliža opozicija, tačnije stranke bivšeg režima.

RepublikaFoto: Printscreen

Na to ukazuju brojne izjave i iz opozicije i iz vlasti, pa i od strana samog predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, ali i strateški potezi stranaka nekadašnje vlasti koje, na temeljima velikog kapitala kojim raspolažu, ubrzano jačaju ionako pozamašnu medijsku mašineriju, kupovinom i pokretanjem novih medija.

Iako se čini da predsednički i parlamentarni izbori zasad ostaju van domašaja političkog bloka okupljenog oko predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, sa Beogradom je situacija drugačija.

Svestan je toga i sam Vučić, koji je u poslednje vreme u nekoliko navrata priznao da je opozicija bliža pobedi u Beogradu. Poslednji u nizu je intervju današnjem Blicu, u kom je predsednik najavio žestoku borbu za prestonicu.

- Što se tiče izbora u Beogradu, verujem da naši politički protivnici imaju ogromnu šansu, da su favoriti na tim izborima, da su naše šanse nevelike, ali borićemo se. Znamo da postoji velika snaga svih opozicionih stranaka, pre svega stranaka bivšeg režima koje su uložile ogroman novac u medije i ja prihvatam da su oni favoriti. Ali, na nama je da se borimo - poručio je Vučić.

Zanimljiv je bio i Vučićev odgovor na pitanje koliki procenat osvojenih glasova u Beogradu očekuje.

- Ne govorim o procentima, već o postignutim rezultatima, to je za mene najvažnije. A procenat, ako budemo blizu njih, bićemo zadovoljni - rekao je predsednik.

- Naši politički protivnici su svakako pobednici sledećih izbora u Beogradu, a nisu daleko ni od toga da će pobediti na ovim drugim izborima - rekao je Vučić.

S druge strane, iz opozicije stižu sve optimističnije izjave, pa je tako lider Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno poručio da "postoji realna i najveća šansa da opozicija pobedi i osvoji većinu u Beogradu" i da "ključ pobede leži u koordinisanom nastupu opozicije".

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ/Z. ZESTIĆ
Dragan Đilas i Vuk Jeremić

Za "Beogradske novine", koje su pod kontrolom Dragana Đilasa, ta stvar je već završena, pa se u tekstu pod bombastičnim naslovom "Vučić izgubio Beograd!!" (sa dva uzvičnika), pozivaju na "poslednja istraživanja javnog mnjenja u našoj prestonici", po kojima je u Beogradu 48,6 odsto anketiranih "protiv Vučića".

Paralelno sa ohrabrivanjem svog biračkog tela, opozicija ubrzano gomila medijsku artiljeriju.

Tako su medijskoj imperiji pod kontrolom Dragana Đilasa (dve televizije na 1. i 2. poziciji na najvećem broju televizora u srpskim domaćinstvima, nekoliko rastućih internet portala u koje se ulaže ogroman novac, gotovo svi nedeljnici, Beogradske novine...) nedavno i zvanično pridodat list "Danas", a uskoro će se na kioscima pojaviti još jedne opozicione novine pod brendom koji već poseduje televiziju i portal.

Imajući sve navedeno u vidu, nema nikakve dileme da će proleće 2022. godine biti politički najzanimljivije u poslednjih deset godina, a "majka svih bitaka" vodiće se u Beogradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Dera

01.05.2021 11:38

Vučić je veoma zaslužan za napredak Srbije.

Odgovori 11 2
Rade

01.05.2021 11:40

Do sada sam stalno glasao za opoziciju. Posle nasilnih demonstracija opozicije više ne glasam za njih već za SNS i Vučića.

Odgovori 11 2
Vlada

01.05.2021 13:40

Protiv Vučića niko nema šanse.

Odgovori 10 1
Sima

01.05.2021 14:58

Beograd je neprepoznatljiv koliko se izgradio u zadnjih par godina, a na red dolaze i reforme, platni razredi i socijalne karte sto je kljucno za celu Srbiju da se nastavi napredak.