SAMO FRANCUZI BOLJI OD NAS! Predsednik Vučić o rastu BDP-a!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2021

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da očekuje da Srbija u prvom kvartalu ima rast BDP-a između 1,2 do 1,4 osto, po čemu će jedino Francuska u evrozoni biti ispred Srbije sa rastom od 1,5 odsto, ali uz mnogo nižu bazu od prošle godine u istom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Mi danas verujemo da možemo da idemo ne samo na plus šest već i plus sedam odsto u 2021. godini. Svaki procenat rasta znači i veće plate i penzije i da je Srbija bogatija i uspešnija - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je građevinarstvo u prvom kvrtalu u Srbiji skočilo čak 20,5 odsto i poručio da taj sektor treba da bude naša glavna snaga tokom pandemije.


Dodao je da je i industrijska proizvodnja bila odlična.

- Verujemo da možemo da imamo plus 11 odsto rast BDP u drugom kvartalu - dodao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Jovan

01.05.2021 06:18

Prelepe vesti koje daju nadu i takodje odlicna prilika da se gradjani pozovu na vakcinaciju, da se vratimo normalnom zivotu, da mozemo da radimo i da od rada zivimo.

Sofija

01.05.2021 09:55

Србија мудром политком и напорним радом остварује овако добре разултате .

Ivana

01.05.2021 18:55

Samo Francuzi zaista rade savršeno za našu državu i njene građane. srbija se danas cela razvija i gradi hvala predsedniče na svemu.

Ivana

01.05.2021 18:57

Srbija je na pravom putu razvoja i napretka, hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije ive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala na svemu.