SADA JE SVIMA JASNO OTKUD ON U VLADI SRBIJE! Na Obilaznici su mnogi pali, uključujući i Đilasa, ali ne i Momirović!

Autor: Republika

Vesti

29.04.2021

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Tomislav Momirović pokazao se kao pravi izbor za resor građevinarstva, saobraća i infrastrukture i opravdao je ukazao poverenje aktuelne vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Tomislav Momirović

Kada je pre šest meseci izabran u novu Vladu Srbije na mesto ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, mnogi su se zapitali otkud Tomislav Momirović tu. Međutim, pola godine kasnije, ovaj biznismen i vlasnik hotelskog lanca, pokazao je zbog čega se našao u novoj ulozi.

 

Poslednji događaji i razvoj situacije u sektoru građevinarstva i naročito izgradnje najvećih infrastrukturnih projekata pokazuju zbog čega je Momirović dobio poverenje predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Vučić i Momirović su danas otvorili najvažniju deonicu Beogradske obilaynice, a pitanje Momirovićeve uloge je jasno ako se podsetimo njegove izjave po dolasku na čelo ministarstva.

- Nadam se, a imam i takav nalog od predsednika Aleksandra Vučića, da ja budem poslednji ministar koji će nadgledati radove na obilaznici oko Beograda i taj posao moramo da završimo u naredne dve godine - rekao je pre pola godine Momirović.

Sad je jasno i zašto je ministar Momirović obilazio radove na projektu Beogradska obilaznica na svake dve nedelje i zašto je onako burno i emotivno reagovao na najavu da će otvaranje biti odloženo.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić i Tomislav Momirović

Naime, pre dva meseca je Momirović tokom obilaska radova na deonici kod tunela „Lipak" povišenim tonom kritikovao kako nadležne u Javnom preduzeću "Putevi Srbije" tako i predstavnike izvođača radova, azerbejdžanske kompanije „Azvirit" i kineske „Poverčajna". Tada se moglo čuti kako Momirović opominje direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka, između ostalog, zbog toga što mu je zazvonio telefon a prisutnima među kojima je bilo i radnika poručio da "ne daju sebi pravo da rastežu rokove".

- Niste vi državni vrh, niste vi dogovorili poslove. Vi ste ovde da radite, dobro ste plaćeni, dobri ste partneri... Molim vas, do 15. aprila - naglasio je Momirović do kada treba da bude završena obilaznica oko Beograda. 

Izvinio se Momirović zbog svog emotivnog obraćanja, zbog psovki i nepristojnih reči, ali je tada I naglasio da "priča o Obilaznici predugo traje"

- Da nismo reagovali, ceo moj tim, još godinama bi bili zakopani u problemima, u promenama projekata osvetljavanja tunela, u izmenama projekta, u nelegalnoj gradnji i divljim naseljima na trasi Obilaznice, i za čitave dve godine bi odložili završetak deonica - objasnio je ministar.

Valja podsetiti i da je projekat Obilaznice počeo pre trideset godina, i da je na njemu, između ostalih, zube slomio i bivši ministar za nacionalni invesiticioni plan Dragan Đilas. Naime, on je još 2008. godine izjavio da će deo obilaznice oko Beograda od Ostružničkog mosta do Ibarske magistrale (Sektor 4) biti pušten u saobraćaj polovinom oktobra 2008. Ono što nije mogao da završi ni tadašnji ministar, posle i gradonačelnik Beograda, završio je jedan od najmlađih ministara ikad u srpskoj istoriji Tomislav Momirović. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading