VUČIĆ O UVOĐENJU SANKCIJA RUSIJI I KINI: Dok sam ja predsednik Srbija to neće uraditi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.04.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok sam ja predsednik, Srbija neće voditi politku uvođenja sankcija Kini i Rusiji, poručio je Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC
Aleksandar Vučić

Na pitanje za komentar na navodnu najavu ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o osnivanju Peterburškog informativnog centra, kao i da navodno iza toga stoji Jevgenij Rogozin, koji je na crnoj listi SAD, te pitanje da li će se Rogozin naći i na crnoj listi Srbije, rekao da ništa ne zna o osnivanju takve institucije.

- Što se tiče stavljanja na crne liste građana Rusije i Kine, Srbija u tome nije učestvovala jer to svakako ne bi bio prijateljski gest prema našim prijateljima iz Rusije i Kine - kazao je on.

Vučić je rekao da je još malo vremena ostalo, pošto su, kako kaže, njegovi politički protivnici svakako pobednici na izborima u Beogradu, a da nisu daleko od toga da pobede na drugim izborima.

Onda mogu, kako je rekao, da vode politiku sankcija.

- Dok sam ja predsednik Srbija neće uvoditi sankcije Kini i Rusiji. Ja to govorim na svakom mestu, jer samo iskrena i jasna politika može da bude politika koja vodi Srbiju u budućnost - ocenio je on.

Rekao je da ima dovoljno velika leđa da može da izdrži sve pritiske.

- Mi da ulazimo u sukobe sa Kinom i Rusiju nećemo sigurno - podvukao je on. 

Ujedno se zahvalio građanima i graditeljima iz Azerbejdžana, istakavši da će Srbija nastaviti da gradi, radi i raste brže nego što smo se sami nadali, ali stabilno, i da raste brže nego što bi poneki želeli.

- Nećemo da se izvinjavamo za to. Politiku ćemo da vodimo sami, a ona će uvek biti u interesu Srbije i njenih građana - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Lile

29.04.2021 11:58

Prijateljima se ne uvode sankcije

Maja

29.04.2021 12:04

I Rusija i Kina pokazali su se kao iskreni prijatelji Srbije i suludo bi bilo uvoditi im sankcije. To nece uciniti Vucic, a to ne bi zeleo ni narod.

Marina

29.04.2021 12:13

Besmisleno je uvoditi bilo kakve sankcije Rusiji i Kini. Jedinstvo, međusobno poštovanje i uvažavanje su ključ dobrih odnosa.

Maja

29.04.2021 12:26

Predsednik je uvek naglašavao da su Rusija i Kina nama prijateljske zemlje i naravno da nećemo da im uvodimo sankcije.