PO MENI, TESLA JE AMERIKANAC: Godfri zaprepastio prisutne tokom obraćanja, ali OVAKVU reakciju srpske premijerke nije očekivao!

Autor:

Vesti

29.04.2021

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić koja danas na aerodromu svečano ispraća novi avion srpske flote na let za Njujork nasmešila se u trenutku kada je ambasador Godfri govorio o Tesli.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Entoni Godfri

Posebna je čast kada pogledam rep ovog aviona… Lepo ga je ispratiti u moj rodni grad Njujork. Njime su se prošlog proleća i Amerikanci odavde vratili kući u vreme početka pandemije, “Er Srbija” nam je u proteklih godinu dana bila od životne važnosti – rekao je Godfri podsetivši da su se mnogi Er Srbijom vratili svojim kućama kada na početku pandemije nije letelo ništa.

– Nikola Tesla je poštovao američko državljanstvo ali nikada nije negirao da je u srcu Srbin – zaključio je Godfri dodavši da on lično ima niz imena i predloga ko bi sve mogao da se nađe na repu nekog od aviona flote Er Srbije – Pupin, Čarls Simić, Marina Abramovič, a o košarkašima iz Srbije, rekao je, da i ne govori.

Mnogi kažu da je Tesla njihov po rođenju. žao mi je ali grešite i jedni i drugi, po meni on je Amerikanac. Ne po rođenju, nego po svom izboru – rekao je Godfri.

Ana Brnabić je odmah odogovorila na ovu izjavu američkog ambasadora.

Rekla sam ambasadoru Godfriju da je bio veoma blizu diplomatskog incidenta, ali izvukao se na kraju – rekla Brnabić za Godfrijevu opasku o Tesli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
CRNOGORAC

29.04.2021 09:05

GODFRI ,cudno koliko si GLUP.NE ODREDJUJE SE NACIONALNOST PO ULICI U KOJOJ STANUJES!A TO STO BI DA VI IMATE AMERI NAJPAMETNIJEG KAO SVOG JE DRUGA STVAR.I TAKO PO SVETU KRADETE SVE STO DOVATITE ALI TESLA JE PREMINUO I TO U BEDI BOGATE AMERIKE FUJJJJ

Aja Jung

30.04.2021 05:35

Amerikanci u stilu: "Da imamo masla kao što nemamo brašna, dobru bismo cicvaru skuvali". Oni, jadni, imaju samo Edisona koji je krao tuđe izume. Ime i prezime mu je Nikola Tesla a ne Nik ili Nikolas. Žalimo slučaj ali Tesla je SRBIN!

Komandant 1001

08.05.2021 23:34

Ma da, jeste , ali Srbin sa američkim papirima, ili pasoš ili boravišno mesto !