VLASNIČKI PAS U POŽEGI ZA VEČE IZUJEDAO ČETVORO DECE I JEDNOG ODRASLOG! Mališani u bolnici, haski još na slobodi!

Autor: Republika

Vesti

26.04.2021

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U centru Požege sinoć oko 22 sata vlasnički pas je povredio četvoro dece, uzrasta od 12 do 17 godina. Oni su zbrinuti na hirurgiji u Opštoj bolnici u Užicu i nisu životno ugroženi.

Foto: pixabay.com

Policija traga za vlasnikom psa.

Požežanin Dušan Stjepanović sinoć je zadobio povrede od psa, koji ga je napao u centru grada prilikom povratka kući, javlja RTS.

- Sreo sam jednog psa, rase je haski i nisam uopšte imao osećaj da će me taj pas ujesti - kaže Dušan Stjepanović.

Nataša Stjepanović veruje da postoji rešenje i za odgovornost vlasnika i psa i u svim situacijama u kojima, kao i što ljudi reaguju prema svojim propisima i pravilima, takva pravila i propisi postoje za pse.

- Samo ne želimo da se nekome ovako slično nešto desi - poručuje ona.

Policija traga za vlasnikom psa, koji bi mogao da se suoči i sa zatvorskom kaznom u trajanju od tri meseca do tri godine

Pored Dušana, pas je napao još četiri mlada Požežanina uzrasta od 12 do 17 godina.

Direktorka Doma zdravlja Požega dr Vera Matović rekla je da je četvoro dece pretrpelo ujed psa nepoznatog vlasnika.

- Što se povreda tiče, one su uobičajene za takvu vrstu napada, to su ujedne rane od strane psa, neko od dece ima neke malo dublje povrede, drugi su povrede klasične, koje se opisuju u ovakvim slučajevima - objasnila je doktorka.

Policija je sinoć pozvala tehničare zoo-higijene komunalnog preduzeća, a prilikom pokušaja intervencije kažu da im je prišla i najverovatnije vlasnica psa.

- Pitala je da li smo uhvatili tog psa. Ja sam rekao da nismo, zašto pitate, pa kao to je moj pas, ne znam šta se dešava, jure ga svi tu. Ja rekoh – gospođo, čuo sam da je pas napravio ovde ogromnu štetu, čak je i policija tu, znači uključena je u tu akciju. Pa kao 'on je meni iz dvorišta izašao i dok sam ja okretao auto žena se izgubila - ispričao je Bojan Brković iz zoo-higijene JKP "Naš dom", Požega.

U akciji hvatanja kažu da ih je ometala i grupa mladića nesvesnih situacije kakvoj su bili izloženi njihovi sugrađani. Zbog toga je opasan pas i dalje na slobodi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

26.04.2021 22:47

Izvršiti eutanaziju psa i njegovog vlasnika!