(VIDEO) VUČIĆ IZ BRISELA NAJAVIO NOVE PROJEKTE: Dobili smo neverovatne ponude, do Skoplja će nam trebati samo 3 i po sata

Autor:

Vesti

26.04.2021

16:57 >> 17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u radnoj poseti Briselu, a nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom, Vučić se sastao i sa stalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

RepublikaFoto: Printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić se građanima Srbije obraća iz Brisela. Vučić je prethodno razgovarao sa najvišim zvaničnicima EU i najavio epohalne vesti za Srbiju.

Važno je da vidimo kakav će zahtev da bude Albanaca, mi nemamo nikakve zahteve. Verujem da ćemo moći da razgovaramo o dugotrajnom miru na Balkanu. Verujem da će taj naš trud biti nagrađen od Evropske komisije, već krajem juna meseca. Verujem da Srbija može da otvori više poglavlja u jednom potezu. Za to je potrebno da bude jedan posvećen rad sa naše strane. Posebna tema je bila naše prihvatanje - rekao je Vučić.

- Daćemo sve od sebe da povećamo procenat saglasnosti sa Evropskom Unijom. Mi imamo problema sa teritorijalnim integritetom i ne želimo da ugrozimo naše interese. Nisam se nadao da ćemo pregovarati oko infrastrukturnih projekata. Dugo smo razgovarali, a ti projekti drastično menjaju našu državu - kaže predsednik.

Predsednik Srbije je najavio i projekte koji "drastično menjaju našu državu".

- Krajem avgusta počinje gradnja projekta Niš - Priština, a dogovaramo da uradimo i prugu do Preševa. Takođe, deonica Beograd-Skoplje, biće nam potrebno nešto više od 3 sata, oko 3 časa i 30 minuta do Skoplja iz srpske prestonice - istakao je Vučić.

RepublikaFoto: Printscreen/TVPink

Vučić je dodao i da će ulaganje u našu zemlju doprineti rastu životnog standarda.

- Najvažnije o čemu smo razgovarali ovde u Briselu je taj fantastični projekat Beograd-Niš, za koji smo dobili ponudu od Kineza, a onda su nam ovde rekli da mogu da nam daju bolje uslove. Ja sam rekao: 'Dajte da vidimo'. Dobili smo neverovatnu cenu i to će da promeni sve.

- Mi ćemo da molimo da sve bude gotovo do kraja 2025. ili početka 2026. - ističe Vučić.

Kako je rekao, vidi da ga već zezaju na društvenim mrežama da je danas bio, što bi klinci rekli, superhepi.

Predsednik Vučić je rekao i da je tokom sastanka bilo reči i o dijalogu Beograda i Prištine.

- Ne očekujte previše od jednog sastanka, ali je važno da oni postoje. Niko ne očekuje da bude lako i lepo, ali moramo da razgovaramo. To je jedino rešenje, ako neko misli da u pregovorima nije rešenje ja se sa tim nikada neću saglasiti. Kada vodite državu morate da sagledavate njene interese. Zamislite da uvodimo svaki dan sankcije Rusiji, pa kako bismo mogli da im se obratimo za pomoć - istakao je predsednik.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink

Na kraju je Aleksandar Vučić sumirao razgovore u sedištu EU:

- Video sam njihovu veću zainteresovanost, osetili su oni to i sa naše srtrane. Verujem u evropsku budućnost Srbije. Neće sve uvek biti potaman, ali građani itekako imaju razloga da danas budu zadovoljni.

Vučić je u Brisel doputovao juče, kada je večerao sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom. Dvodnevna radna poseta završava se večerom koju u njegovu čast organizije predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Oko

26.04.2021 17:21

Hvala predsedniku koji nasu drzavu predstavlja na najbolji moguci nacin.

Sofija

26.04.2021 18:26

Србија се увек залаже за мир и стабилнот у региони као и добро суседаске односе

Ivana

26.04.2021 21:27

Aleksandar Vučić zaista radi savršeno za našu državu i njene građane.Srbija se danas cela razvija i gradi. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Dragan

27.04.2021 00:58

U planu je uključivanje Grčke i Severne Makedonije u projekat pruge ka Budimpešti.