IZA VELJE NEVOLJE I NJEGOVIH ZLOČINA STOJI IZUZETNO MOĆNA OSOBA IZ VRHA DRŽAVE! Srpski političar otkriva i ko je to! ŠOKANTNO!

Autor: Republika

Vesti

25.04.2021

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za likvidacije i druga krivična dela, pronađena je mašina za mlevenje koja je razmontirana i poslata na veštačenje, rečeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv ove grupe.

Foto: MUP Srbije

Ovo je frapiralo Vladimira Đukanovića, člana Glavnog odbora SNS, koji je rekao da je "šokiran snimcima zaplenjenog naoružanja u kući koju su koristili Veljko Belivuk i njegova ekipa.  

- Priznajem, šokiran sam snimcima zaplenjenog naoružanja u kući koju su koristili članovi grupe Veljka Belivuka. Na snimcima se mogu videti snajperi, automatske puške, trombloni, usmeravajući eksploziv, rasprskavajuće mine... Uz obilje pištolja, metaka, prigušivača, to je zaista jedan ozbiljan arsenal kojim ni daleko ozbiljnije vojne i policijske formacije nisu naoružane - rekao je Đukanović i postavio seriju  logičnih pitanja:

Foto: MUP Srbije

- Šta će toj grupi takvo naoružanje? Šta su sve mogli da učine sa tim arsenalom? Nemam nikakvu dilemu da tako nešto nisu mogli da nabavljaju, a da nisu unutar sistema imali ozbiljnu logistiku. Da ne govorim o tome da je u sistemu bezbednosti očito onaj ko je bio zadužen da sprečava ovakve pojave žmurio svesno na oba oka. E, sad, zašto je neko ovoj bandi davao takvu vrstu podrške i da li su oni bili ozbiljna paravojna formacija koja je trebalo da bude iskorišćena u svrhu nekakvog nasilnog političkog prevrata, nadam se da će istraga to utvrditi. - izričit je Đukanović.

Foto: MUP Srbije

Istraga protiv ove grupe pokrenuta je u februaru, kada je pored Belivuka i Miljkovića uhapšeno ukupno 20 pripadnika te grupe.

Prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, oni se terete za tri ubistva.

Međitim, istražuje se da li ima dokaza da se povežu sa još nekim nerasvetljenim slučajevima nestanaka muškaraca u zadnje dve godine kao i drugim krivičnim delima.

Foto: MUP Srbije

Grupa se takođe tereti za preprodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Svi osumnjičeni su i dalje u pritvoru.

 

 

Komentari (2)

Loading
Dragojlo

25.04.2021 10:53

Naravno da postoji covek u vrhu drzave koji je pomagao Belivuku ali drzavni organi moraju izaci do kraja sa cinjenicama i osuditiga.

ja

25.04.2021 22:53

A rucne bacace, rucne bombe i drugu artiljeriju su verovatno cuvali na drugom tajnom mestu.