UST: Sad vam smeta Branko Stamenković, upućivanje nije tema?

Autor:

Vesti

21.04.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) nalazi da je krajnje licemerno da izbor Branka Stamenkovića za zamenika predsednika Državnog veća tužilaca i privremenog Poverenika za samostalnost tužilaštva kritikuje Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, podsećajući rukovodstvo ovog udruženja da je Branko Stamenković tokom prethodnog saziva Državnog veća tužilaca, u kojem su sedeli upravo oni, zaslužno za njegov izbor u Republičko javno tužilaštvo.

RepublikaFoto: Public

UST smatra da su oni koji danas kritikuju izbor Branka Stamenkovića bili apsolutno svesni delova njegove biografije u momentu kada su trebali da pokažu da stoje iza svojih reči, ali su to hrabro oćutali i svojim glasovima potvrdili izbor Branka Stamenkovića u tužilaštvo najvišeg ranga u državi.

U pogledu kvaliteta obavljanja funkcije Poverenika za samostalnost, UST podseća da je Poverenik za samostalnost u prethodnom sazivu Državnog veća tužilaca izjavu Boška Obradovića, kojom je tužioce nazvao ''bednicima'', ''slugama režima'' i ''zlikovcima'', ocenio kao izjavu ''uznemirujućeg i uvredljivog karaktera'', tako da je malo verovatno da će neko drugi lošije obavljati ovu funkciju.

Umesto licemernih saopštenja, koja govore samo o nedoslednosti autora, UST poziva Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije da se javno oglasi o mnogo aktuelnijem pitanju za tužilačku organizaciju, a to je prekoredno napredovanje svih izbornih članova prethodnog saziva Državnog veća tužilaca, uključujući i njihovo rukovodstvo u Republičko javno tužilaštvo, Tužilaštvo za ratne zločine i Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading