VUČIĆ O NAPADIMA IZ CRNE GORE: Nikada neće prihvatiti JAKU SRBIJU, pećinski nacionalizam baštine oni koji bi da menjaju istorijske činjenice

Autor:

Vesti

17.04.2021

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić gostujući u emisiji "Fokus" na B92 govorio je o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori, i učestalih napada Mila Đukanovića na Srbiju.

RepublikaFoto: Printscreen/B92
Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je istakao da Srbi u Crnoj Gori nikako ne mogu da budu ministri.

- Kada vi imate takav pritisak spolja u kom je Srbija ta koja uvek mora da bude slabija, a svi ostali moraju da budu ujedinjeni protiv nje. Šta je naše rešenje? Da prepisujemo krivicu sebi i svom narodu koji samo želi da budu samo svoji na svome. Da li je problem to što je Srbija izgradila Maticu srpsku u Crnoj Gori? O svakoj reči vodim računa, ali šta god da kažete, jedina Srbija koja svima odgovara je slomljena Srbija i nikada se neće zadovoljiti jakom Srbijom - rekao je predsednik Srbije.

- Nisu Srbi ni iz Banjaluke i iz Pljevalja došli tu, oni tu žive vekovima - naglasio je predsenik.

Vučić je dodao da oni nikada neće prihvatiti Srbiju koja je snažna.

- Šta god da kažete, jedina Srbija koja odgovara mnogima je slomljena Srbija. Nikada se neće zadovoljiti Srbijom koja je snažna i jaka - istakao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na istorijske falsifikate u antisrpskim izjavama koje stižu iz Crne Gore.

- Zamislite da jedan iz zemlje Beneluksa kaže ovaj ne može da uđe u Vladu jer je Srbin, a mi ne smemo da pitamo za naš narod.

- Pećinski nacionalizam baštine oni koji bi da menjaju istorijske činjenice. Koji bi sve da falsifikuju i ono za šta su se zalagali - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marijana

18.04.2021 06:19

Srbija je nebrojeno puta pomogla Crnoj Gori ali politicari poput Djukanovica zaprepaste svojim izjavama cesto. Pitanje je zasto oni to rade, da li su ucenjeni od inostranog faktora ili u nemoci da osnaze svoju drzavu, okus stavljaju na Srbiju?