Selaković uložio PROTEST na sednici SB UN: Priština zloupotrebama PROMOVIŠE SIMBOLE tzv. Kosova

Autor:

Vesti

13.04.2021

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uložio je protest zbog zloupotrebe video-formata sednice od strane Prištine kako bi se promovisali simboli lažne države Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/RADE PRELIĆ
Nikola Selaković

On je rekao da su takve zloupotrebe apsolutno neprihvatljive i da predstavljaju flangrantno kršenje pravila Saveta bezbednosti

Selaković je istakao i da su predstavnici lažne države Kosovo, u pratnji pripadnika "policije", upali u Dom zdravlja u Štrpcu tražeći vakcine protiv Kovida-19.

On je istakao da je povećan broj napada na Srbe na Kosovu i Metohiji i da oni žive u konstantnom strahu od napada.

Objasnio je i da Priština ne radi ništa da bi obezbedila bezbednost Srbima povratnicima na Kosovo i Metohiju.

Podsećamo, sednica je prethodno prekinuta nakon što je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

Ministar spoljnih poslova je podsetio i na teroristički napad na autobus "Niš-ekspresa" i na ubistvo srpske dece na reci Bistrici.

Šef srpske diplomatije izjavio je da je neprihvatljiva tzv. vojska Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading