Zagrebački Večernji list: HRVATI VIŠE NE ISMEVAJU VUČIĆA! “Srbija je na vojnim ljestvicama pretrčala Hrvatsku”

Autor:

Vesti

11.04.2021

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Srbiji se na obilaznici oko Beograda prevrnuo vojni kamion s topničko-raketnim sustavom Pancir-S1. To je Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić nabavila iz Rusije prošle godine i time ojačala odbranu od letelica do 15 kilometara visine

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

U Hrvatskoj ta vest nije pobudila interes, nije bilo zluradih komentara.

Cinik bi rekao, zato što se u Hrvatskoj takvo što ne može dogoditi jer Hrvatska ne poseduje ništa slično, dakle, njima se ništa slično ne može prevrnuti.

Kada je reč o vojnim nabavkama, u Hrvatskoj se Srbiji već duže ne podsmehuju, bez obzira na to što Vučić nabavlja oružje po sličnom sistemu kao što nabavlja i vakcine protiv korone. Odnosno, gde god neko proizvede cepivo, eto Vučića da ga nabavi, piše Večernji list.

I premda će vojni stručnjaci kritikovati njegove vojne nabavke, gde on spaja teško spojive stvari poput kineskih naoružanih bespilotnih letelica, ruskog protivavionskog Pancira, bjeloruskih MiG-ova 29 i francuskog protivavionskog Mistrala, činjenica je da u poslednje tri-četiri godine Srbija vrlo ambiciozno obavlja važne vojne nabavke, udvostručuje vojno trošenje, što je rezultiralo time da je na lestvicama vojne moći pretrčala Hrvatsku.

Komentari (0)

Loading