OTKRIVAMO RAZLOG RASULA UNUTAR OPOZICIJE! Vuk Jeremić: Neću vezu sa Mauricijusom

Autor: Sofija AĆIMOVIĆ

Vesti

09.04.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke (NS), neće da ga povezuju sa liderom Stranke slobode i pravde (SSP) Draganom Đilasom. Nakon što je pukla bruka (afera "Mauricijus"), kada je otkriveno da Đilas ima više od 50 računa sa milionskim iznosima u 17 država, Jeremić je shvatio da je pametnije da se distancira od njega.

RepublikaFoto: Tanjug/Nikola Anđić
Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Kako za Srpski telegraf priča sagovornik iz vrha Narodne stranke, Jeremić je najbližim saradnicima rekao da mu se ne isplati da ga povezuju sa čovekom poput Đilasa, za kog je sada već izvesno da je raštrkao milione evra širom sveta. Upravo zbog toga, objašnjava naš izvor, NS i SSP nisu mogli da se slože oko platforme i broja pregovarača za najavljeni dijalog opozicija - vlast.

- Jeremić ne želi da građani pomisle da on ima bilo kakve veze sa Đilasovim novcem rasutim po svetu, to je glavni razlog konflikta - kaže izvor blizak Jeremiću.

NIJE IM LAKO

Ivana Vučićević, direktorka Studija B, kaže da će biti teško takozvanim liderima opozicije da se ograde jedni od drugih zbog finansijskih afera koje ih prate jer njihove mahinacije prosto izviru jedna za drugom.

- Setite se Jeremićevih miliona i veze sa Patrikom Hoom, koji je osuđen pred sudom u SAD zbog korupcije, Ðilasu tada svakako nije bilo lako da ga povezuju sa Jeremićem, kao što ni ovom drugom nije lako da ga danas povezuju sa Ðilasovim milionima sa Mauricijusa i ko zna odakle još - navodi Vučićevićeva.

Stanković: Oni više nikad ne mogu da sarađuju

Naša sagovornica ističe da je ono što je važnije od sukoba ove dvojice bivših političara to da, dok ne odgovore na jasne dokaze i objasne poreklo svojih miliona, nemaju šta da traže u srpskoj politici.

- Javnost ima pravo da sumnja da su i Ðilas i Jeremić toliki novac stekli otimajući ga od građana Srbije - zaključuje direktorka Studija B.

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, kaže da afera "Mauricijus" svakako pravi štetu opozicionim liderima.

- Mada je Đilas očekivao da ga Jeremić brani nakon Mauricijusa, ovaj to nije uradio i posle toga je došlo do teških reči između njih dvojice - navodi Stanković.

KRAJ PRIČE

Naš sagovornik podseća da je Đilas svojevremeno namestio Jeremiću da izgubi bilo kakav uticaj dok su bili zajedno u Demokratskoj stranci.

- Ne mislim da oni mogu da sarađuju više, čak i kada bi pokušali, to ne bi izgledalo preterano uverljivo. Epilog odnosa Đilasa i Jeremića biće da će svako ići na svoju stranu, premda će manje-više u odnosu na vlast i jedan i drugi imati istu poruku - ističe Stanković.

Ivana Vučićević: Javnost ima pravo da sumnja da su i Ðilas i Jeremić toliki novac stekli otimajući ga od građana Srbije

Stanković zaključuje da, iako bi došlo do ponovne saradnje između njih dvojice, u tu saradnju niko ne bi verovao, a ponajmanje njih dvojica.

Naš list poslao je pitanja Đilasu i Jeremiću, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Upadljivo, od Đilasa se nakon afere "Mauricijus" ogradio i lider Dveri Boško Obradović.

Hronologija sukoba Đilasa i Jeremića

- oko Spomenika Stefanu Nemanji

- oko naselja Stepe Stepanović

- oko Nikole Jovanovića i afere "kafanski razgovori"

- oko platforme za dijalog sa vlašću

- oko broja pregovarača u dijalogu sa vlašću

- potpredsednik NS Siniša Kovačević ironično je izjavio da pregovarači treba da budu Đilas i Đilas

- Jeremić i njegovi ljudi nazvali đilasovce šiljokuranima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading