ŠIPTARI HOĆE DA DRŽE SRBE NA NIŠANU! Albanci grade vojnu bazu iznad Severne Mitrovice

Autor: Republika

Vesti

04.04.2021

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi u Severnoj Mitrovici biće kao "glineni golubovi" kada bude završena baza za pripadnike tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga koja se gradi na uzvišenju nedaleko od severnog dela Mitrovice.

Ilustracija

Šiptari hoće da drže Srbe na nišanu! Predstavnici privremenih vlasti u Južnoj Mitrovici su izdali dozvolu za izgradnju kampa na brdu Crnuša, sa desne strane magistralnog puta iz pravca Prištine, na nadmorskoj visini od hiljadu metara.

Do brda Crnuša, koje je prepoznatljivo po antenama za mobilni i televizijski signal, dolazi se kroz selo Šupkovac, asfaltnim putem koji vodi prema brdu. Albanske kuće nalaze se sa obe strane puta do strane brda, a na uzvišici se nalazi svojevrsni poligon i deo zemljišta ograđen bodljikavom žicom. Sa prilaza najvišoj tački jasno se vide i južni i severni deo Kosovske Mitrovice, Zvečan i deo Zubinog potoka.

- Pošto se sa visa Crnuša kao na dlanu vide gotovo sve srpske sredine na severu Kosmeta, pre svega severni deo Mitrovice, ali i okolna mesta, jasno je da izgradnja buduće baze izaziva bojazan i strah među srpskim življem - kažu žitelji severnog dela Mitrovice za Novosti.

Sagovornici ovog lista objašnjavaju da je osnovni razlog za strah činjenica da bi, ne daj bože, u slučaju da pripadnici KBS pripucaju iz artiljerijskog oružja, Srbi ovde bili veoma laka meta. Istovremeno ističu i bojazan zbog moguće kontrole puta Priština - Kosovska Mitrovica, koji nastavlja dalje ka Raški....

Dozvolu za izgradnju baze koja će se prostirati na oko 200 hektara, dale su privremene kosovske institucije, a obrazlažući ovu odluku, gradonačelnik južnog dela Mitrovice Agim Bahtiri kazao je da je ovaj vis "strateški važan za odbranu Kosova".

Inače, kako su odmah po donošenju pomenute odluke objavili prištinski zvaničnici, na ovoj lokaciji biće sagrađen veliki vojni kamp u kojem će biti stacionirane i američke jedinice i drugih zemalja u sastavu Kfora, odnosno NATO, na Kosovu i Metohiji.

I dok Srbi sa severa Kosmeta zbog najave izgradnje baze na kojoj će, kako se nezvanično može čuti, biti sagrađene i osmatračnice i poligoni za obuku, Albanci ne samo iz južnog dela Mitrovice, već i širom Kosmeta blagonaklono gledaju na to. Veruju da ih, kako nam kažu oni koji su želeli da govore na tu temu za naš list, ali, naravno, bez pominjanja imena, ova baza može zaštititi od "eventualnog upada srpskih snaga".

Politički predstavnici Srba sa severa naše južne pokrajine podsećaju da je odavno postignut dogovor Beograda i NATO po kojem pripadnici tzv. bezbednosnih snaga ne mogu da uđu na sever Kosmeta bez odobrenja ove misije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading