VELJA ILIĆ NAJAVLJUJE: Biće parlamentarnih izbora, imam PROVERENE INFORMACIJE!

Autor: Agencije

Vesti

21.11.2017

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Nova Srbija Velimir Ilić kaže da "ima proverene informacije" da će vanredni parlamentarni izbori biti održani 25. marta uz beogradske.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Velimir Ilić

Osim toga, Ilić je naveo i da je presednik Aleksandar Vučić "potpisao" da će Kosovo dobiti članstvo u Ujedinjenim nacijama do kraja iduće godine.

Ilić je na konferenciji za medije u Beogradu rekao da će Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) 20. januara odlučiti da se na vanredne izbore ide u martu, a da će Skupština Srbije biti raspuštena 22. marta. 

- Oni nisu želeli da sada objave svoju odluku jer žele da opozicija bude nespremna i da ima kratak rok za kampanju, ali ovi podaci su sigurni i provereni - rekao je Ilić novinarima. 

Srbija neće ići na vanredne republičke izbore i beogradski izbori će biti najverovatnije u martu, saopšteno je u subotu nakon sednice Glavnog odbora SNS. 

Osim toga, Ilić je rekao i da ima informacije da je Vučić "potpisao" da će do kraja 2018. godine Kosovo biti primljeno u UN i da se početkom "unutrašnjeg dijaloga" u Srbiji "ide i ka tom rešenju". 

- Prema našem Ustavu mi ne ne razgovaramo sa Kosovom. Gde je naša politika, šta radi, ako Priština već ne ispunjava uslove zašto se ne izađe iz dijaloga, zašto EU ne pritisne Prištinu da ispoštuje dogovoreno? - upitao je Ilić. 

Ilić je ocenio da političari u Srbiji rade na svojoj reklami i konstatno podižu tenzije kako bi se građani držali u strahu. 

- Šta nas briga šta izjavljuje Izetbegović (Bakir, član Predsedništva BIH), on stalno izjavljuje nešto protiv Srbije, a videli ste da odmah potom Vučić najavljuje izgradnju auto puta do Sarajeva - rekao je Ilić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading