ANTIĆ POTPISAO UGOVOR ZA REHABILITACIJU AUTOPUTA HORGOŠ - NOVI SAD

Autor: Republika

Vesti

30.03.2021

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić danas je sa predstavnikom konzorcijuma "VOJPUT – GROMA HOLD" Goranom Jankovićem, potpisao Ugovor za poboljšanje državnog puta IA-A1 (E-75): Horgoš - Novi Sad (desna strana autoputa iz pravca granice sa Mađarskom).

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aleksandar Antić i Goran Janković

Koridori Srbije su investitor na ovom projektu, a konzorcijum VOJPUT – GROMA HOLD izvođač radova.

Ovaj projekat podrazumeva poboljšanje puta na dve pod-deonice, ukupne dužine od 40 kilometara. Deonica autoputa nalazi se i blizini grada Subotice i opština Kanjiže i Bačke Topole i sastavni je deo postojećeg autoputa E-75.

 
- Koridori Srbije nastavljaju sa realizacijom projekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Rekonstrukcija 40 kilometara autoputa od Horgoša ka Novom Sadu, predstavlja značajno unapređenje bezbednosti učesnika u saobraćaju, kao i bolju povezanost Srbije sa susednim zemljama. Očekujemo da će radovi početi već u aprilu mesecu ove godine - rekao je direktor Antić.
 
Radovi će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj ( EBRD ), a vrednost radova iznosi 11,833,934.90 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading