(VIDEO) Vučić na prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije

Autor:

Vesti

26.03.2021

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom odbrane NR Kine Veij Fengheom, prisustvuje prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa ministrom odbrane Narodne Republike Kine Veijem Fengheom.

Nakon zvaničnih razgovora Vučić i Fengho prisustvuju prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u Domu garde na Dedinju. Među prisutnima su ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović i ambasadorka Kine Čen Bo.

Ministri odbrana Srbije i Kine prethodno su položili vence na spomen-obeležje ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu koja je bombardovana 1999. godine za vreme NATO agresije. Tom prilikom minutom ćutanja odata je počast žrtvama.

Borbene veštine su potom pokazali i specijalci iz 72. brigade - majstori aikida i džudoa. Prikazana je i evakuacija povređenih uz pomoć užeta u urbanim sredinama.

Usledio je i prikaz protivterorističke borbe u urbanoj sredini.

Pripadnici 72. brigade prikazali su i tehniku tihe likvidacije, ali i borbu sa više protivnika. Veliki aplauz izazvalo je lomljenje čvrstih materijala u plamenu.

Prikazana je i akcija oslobađanja talaca uz pomoć oklopnih borbenih vozila "Lazar" i "Miloš" dok je nakon tog dela vežbe Vojna policija takođe pokazala svoje mogućnosti. 

Za kraj prikaza prodefilovao je orkestar i prikazan je čuveni egzercir Garde. 

Nakon toga članovima kineske delegacije je prikazan deo opreme i naoružanja Garde Vojske Srbije, a sa zvučnika se čula i melodija iz filma "Valter brani Sarajevo" koji je stekao neverovatnu popularnost u Kini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
latinka22

26.03.2021 10:59

Свака част....Браво за наше специјалце.

Sandra S

26.03.2021 11:15

Vojska Srbije je ponos otadzbine. Oni su stub odbrane zemlje i treba ulagati u modernizaciju vojske.

Dejana

26.03.2021 11:16

Aleksandar vučić je ponosan što Srbija ima ovakve pripadnike Vojske Srbije!!!Bravooo!!!

Milena

26.03.2021 11:32

Samo hrabro i beskompromisno do jace vojske! Niko ne sme da nas dira vise!