POTPREDSEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ OŠTRA: Lečić glumata, vređa, omalovažava i plaši sve žrtve silovanja!

Autor: Republika

Vesti

25.03.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seksualno nasilje postoji, kao što postoji i psihološko, fizičko, ekonomsko. Važno je prepoznati ga i ohrabriti žene da ga prijave. Zato, opet ponavljam, niko nije toliko moćan i jak da ga ne stigne pravda - poručila je prof. dr Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Branislav Lečić, nakon što smo u javnosti čuli snimak u kojem izgovara gnusne reči glumici Danijeli Štajnfeld, nastavlja da glumata, vređajući na taj način svaku ženu koja je seksualno zlostavljana ili je žrtva nasilja. Pitam se ima li kraja njegovom licemerju i gde je granica ljudskosti? Na državnim institucijama je da rade svoj posao i u ovom slučaju, a na nama kao javnosti je da podržimo žene, da im verujemo i da ih ohrabrimo da nasilnike prijave. Jedino na taj način možemo da suzbijemo seksualno nasilje - izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je, reagujući na obraćanje Lečića glumici koja ga je optužila za silovanje, rekla da on ovim postupkom nastavlja da omalovažava kako Danijelu, tako i sve žrtve nasilja.

- Licemerje koje verovatno dolazi iz tog osećaja moći "znaš ti ko sam ja", ima za cilj da obeshrabri žene da prijave nasilje, stavljajući na taj način stigmu na žrtve i omalovažavajući ih. Ozbiljna manipulacija. Seksualno nasilje postoji, kao što postoji i psihološko, fizičko, ekonomsko. Važno je prepoznati ga i ohrabriti žene da ga prijave. Zato, opet ponavljam, niko nije toliko moćan i jak da ga ne stigne pravda - poručila je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nina

25.03.2021 11:01

Uhapsiti ga. Lečić glumata, vređa, omalovažava i plaši sve žrtve silovanja!

Odgovori 11 0
Žika

27.03.2021 09:12

Lečić je ubedjen da je učinio čast žrtvama što ih je njegovo veličanstvo silovalo i čerečilo. Zato je i prošao poligraf. Za ludake poligraf ne radi.