LICA ZLOČINACA! Srbijo nikad ne zaboravi - OVO SU TVOJI DŽELATI!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2021

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 22 godine počelo je zločinačko bombardovanje SRJ. Ovo je lista srpskih zločinaca koje srpski narod nikada ne sme zaboraviti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/printscreen
Zločinci

Havijer Solana

Lično je naredio NATO bombardovanje i bio među predvodnicima jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Bio je generalni sekretar NATO od 1995. do 1999. i visoki predstavnik za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku EU do 2009. Povukao se iz politike, ali je medijski i dalje aktivan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Klinton

Bil Klinton

Kao američki predsednik, tražio je bombardovanje Srbije, a smatra se da je time hteo da skrene pažnju sa seks-afere sa stažistkinjom Monikom Levinski. Zbog problema sa srcem danas je manje politički aktivan, ali je njegova politika oživela izborom Džoa Bajdena za predsednika SAD.

Olbrajtova

Madlen Olbrajt

Poznata je kao najveći zagovornik da se Srbija bombarduje, ali i po izjavama u kojima nije krila mržnju prema srpskom narodu. U vreme bombardovanja bila je državna sekretarka. Danas se ponovo, iako u poznim godinama, aktivno bavi američkom spoljnom politikom preko svoje fondacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Toni Bler

Toni Bler

Bivši britanski premijer bio je jedan od glavnih pokretača bombardovanja Srbije 1999. Poznat je i kao najomraženiji predsednik britanske vlade koji je uspeo da zaradi milione dok su Britanci bili u najvećoj krizi.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Remibetin
Žak Širak

Žak Širak

Nekadašnji francuski predsednik takođe je zdušno podržavao misiju "Milosrdnog anđela". Kasnije je pokušao da se opravda, tvrdeći da je upravo on stavio veto na bombardovanje beogradskih mostova. Umro u septembru 2019.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Šreder

Gerhard Šreder

Nekadašnji nemački kancelar je priznao da je napad NATO na Srbiju 1999. bio kršenje međunarodnog prava. Međutim, u vreme bombardovanja podržavao je ovu misiju i davao izjave o njenoj neophodnosti. Trenutno zastupa poslovne interese Rusije, pa je na meti kritika.

Vesli Klark

Vesli Klark

Penzionisani general koji je vedrio i oblačio bombardovanjem naše zemlje dobio je četiri odlikovanja. S vremena na vreme se oglašava stavovima koji se nimalo ne razlikuju od onih s kraja devedesetih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading