ZLATIBOR LONČAR ZA RUSKE VESTI TV: Srbija se sama borila za vakcine, nismo čekali na milostinju!

Autor:

Vesti

21.03.2021

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi republike Srbije dr Zlatibor Lončar istakao je u intervjuu za nacionalnu televiziju ruske federacije, Vesti TV, da se Srbija u pogledu nabavke vakcina oslanjala na svoje resurse i sama se borila za vakcine, bez čekanja da joj neko pomogne, pokloni ili da milostinju.

Foto: printscreen
Zlatibor Lončar

Ruska televizija navodi da je Srbija ostvarila izuzetno značajan rezultat u oblasti imunizacije građana, po stopi vakcinacije prestigla celu Evropsku uniju po broju vakcinisanih na milion stanovnika, i da je gotovo 900 hiljada ljudi već dobilo drugu dozu leka.

Veliki deo intervjua ministra Lončara posvećen je i saradnji dveju zemalja u pogledu proizvodnje vakcine Sputnjik V u Srbiji.

- U ovom momentu, baš svaka zemlja na svetu želela bi da ima pogon za proizvodnju vakcina. Zahvalni smo našem predsedniku Vučiću i predsedniku Ruske federacije Putinu koji su se složili oko toga da se ruska vakcina proizvodi u Srbiji. Taj projekat moramo sprovesti što je pre moguće, jer je to u interesu zdravlja svih građana Srbije - istakao je  ministar Lončar.

Ruske Vesti TV navode da će proces proizvodnje vakcine Sputnjik V u Srbiji otpočeti veoma brzo, a da će se obavljati u Institutu za virusologiju i vakcine Torlak, koji je jedan je od najstarijih instituta ove vrste na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading