HRVATSKA URADILA ISTO ŠTO I MAKEDONIJA: Šolaka neće niko u regionu!

Autor:

Vesti

15.03.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljaju se problemi koje kompanija "Junajted medija" ima sa austrijskim kablovskim operatorom A1. Prvo su ih ranije ovog meseca izbacili iz ponude u Severnoj Makedoniji, a sada su to uradili i u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Promo/TanjugAP
Dragan Šolak i vlasnik "A1 grupe" Karlos Slim

Tako manevarski prostor tajkuna Dragana Šolaka u regionu iz dana u dan postaje sve manji.

BRUTALNA KAMPANJA

Operator A1, koji deluje pod okriljem "Austrija telekom grupe", u vlasništvu meksičkog milijardera Karlosa Slima, nastavio je da raskida saradnju sa "Junajted medijom", čiji protajkunski TV kanali poput N1 i Sport kluba već od kraja marta više neće biti dostupni gledaocima ni u Hrvatskoj.

U saopštenju Šolakove kompanije ne navode se razlozi zašto su ih Austrijanci otkačili, osim da im je "žao zbog prekida saradnje" i da je "Junajted medija" u pregovorima nudila iste uslove kao i do sada.

Ispada da je A1 prosto nezadovoljan odnosom cene i kvaliteta za Šolakove kanale i da više ne žele da daju ogroman novac da bi emitovali programe koji se u velikoj meri svode na promociju ogoljenih političkih i poslovnih interesa ovog tajkuna.

Imaju i velika dugovanja

Kako se može čuti u poslovnim krugovima u regionu, Šolakova "Junajted medija" je na crnoj listi mnogih operatora ne samo zbog otvorenog političkog angažmana, za šta koriste svoje TV kanale, već i finansijskih razloga. Naime, prema nezvaničnim informacijama, ova grupacija ima i velika dugovanja.

Šta je dodatno zanimljivo u celoj priči? I posle odluke A1 da ih izbaci iz ponude u Severnoj Makedoniji, i posle iste odluke u Hrvatskoj, Dragan Šolak i njegovi službenici ne kukaju na "ugroženu slobodu medija", "političke pritiske" i slično u tim zemljama, dok u isto vreme protiv Srbije vode najbrutalniju kampanju, čak i u inostranstvu, pre svega, u EU.

MEDIJSKE OBJAVE

Stotine i stotine medijskih objava imala je Šolakova mašinerija, TV kanali i portali, protiv "Telekoma Srbija" i države Srbije samo u poslednjih nekoliko meseci iako ne samo da ih je neko negde izbacivao već im je čak nuđeno emitovanje programa, pored njihovog SBB, i u ponudi "Telekomovog" operatera Supernova. Što je Šolak, suprotno interesima gledalaca i zdravom razumu, odbio.

Jer njemu su politika i rat protiv sopstvene države zapravo najvažniji, a publiku tretira samo sredstvo za taj mračni cilj!

Na pitanja Srpskog telegrafa iz "Junajted medije" juče nisu ništa odgovorili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading