DOKTORU NESTOROVIĆU JE OTAC UMRO NA RUKAMA: Preminuo je zbog nečega što svaki TREĆI SRBIN radi!

Autor:

Vesti

08.03.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kada je moj otac umro, mi smo ostali bez prihoda", rekao je doktor Nestorović

 

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Branimir Nestorović

Pulmolog dr Branimir Nestorović podelio je svojevremeno potresnu ispovest u kojoj je opisao kako mu je otac preminuo od raka usne duplje jer je bio strastveni pušač.


Otac je bio strastveni pušač, pušio je tri pakle dnevno. Dobio je rak usne duplje i umro je u velikim mukama. I od tad ja vodim tu kampanju protiv duvana, ali ide slabo – rekao je doktor.

Nestorović napominje da je najopasnija od svih droga – duvan.

Znate kad pričamo o drogama, najstrašnija droga je duvan. To je najstrašniji otrov koji postoji. Njegova zavisnost je na nivou kokaina. Duvan, a o tome se malo priča, oštećuje kod žene jajne ćelije i to su promene koje se prenose na sledeće generacije. Ako je baba bila strastan pušač, unuka će imati sve bolesti koje imaju pušači iako nikad nije pušila – kazao je on.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u Srbiji oko trećine odraslih konzumira cigarete i druge duvanske proizvode, a godišnje zbog pušenja umre 15.000 ljudi, što govori koliko je ovaj problem ozbiljan u našoj zemlji.

RepublikaFoto: youtube.com/Moje dobro
Doktor apeluje na opasnost duvana

Kada je moj otac umro, mi smo ostali bez prihoda. Desilo se nešto u penzionom fondu, oni su zagubili neke papire. On je imao 44 godine radnog staža kada je umro. Bio je trgovac i imao je baš težak život. Rano je počeo da radi, sa svega 14 godina – priča Nestorović.

Doktor je opisao da su on i majka nakon smrti oca 7 meseci bili bez prihoda.

Snalazili smo se, pozajmljivali… Nisam imao kaput, morao sam da izmislim izgovor zašto dolazim u sakou na fakultet po ciči zimi. Meni je to tada to izgledalo kao smak sveta, ali sada kad gledam, i to je imalo neku pozitivnu stranu. Nisam imao kaput pa sam samo u sakou po zimi dolazio na fakultet. E kako je na Medicinskom fakultetu bilo studenata sa parama oni mi kažu:

– Pa gde ti je kaput?

Ma, pravi šmekeri idu samo u skaou – odgovorim im tada. Onda shvatite da možete da se oslonite samo na sebe i par najodanijih prijatelja. Bila je to prilično dobra lekcija u mom životu.

Nestorović je opisao da je potom radio nekoliko godina kao građevinski radnik.

Radio sam dve-tri godine kao građevinski radnik. Radio sam uglavnom na mešalici. Najbolji posao je bio kada smo se ja i moj kum ubacili jedne godine da pomažemo u kampanji prskanja gubara. Mi smo razmućivali one otrove. Bila je jako dobra plata. Mislim da sam tad upoznao Srbiju i kako žive obični ljudi. Srbi su solidaran narod ali nas otuđuju – završio je doktor.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading