VUČIĆ OBJASNIO ZAŠTO SRBIJA ČUVA KINESKE VAKCINE SAMO ZA SEBE!

Autor: Republika.rs

Vesti

06.03.2021

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su svi zainteresovani za kinesku vakcinu, ali da Srbija ne može da ih izvozi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je, na konferenciji sa ambasadorkom Kine Čen Bo, na pitanje u kojoj meri moze da posreduje ili pomogne zemljama u regionu u nabavci vakcine, rekao da Kinezi donose odluku gde se izvoze vakcine.


- Svi su zainteresovani, ali mi ne možemo da ih izvozimo. Možemo samo kod nas da ih koristimo - objasnio je on dodajući da koliko zna postoji dogovor za isporuke i u druge zemlje regiona, kao što su Crna Gora i Severna Makedonija.

- Beskrajno sam zahvalan Kini jer ono što smo videli jeste da je reč o bezbednoj i veoma pouzdanoj vakcini, koja nešto kasnije razvija antitela, ali bez ikakvog ugrožavanja zdravlja ljudi. Pravljena je kao prava vakcina čija antitela traju duže. Mnogo života smo spasili tom vakcinom i da je nismo imali imali bi desetine hiljada više obolelih - rekao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Jovan

06.03.2021 11:28

Da možemo naravno da bi pomogli ali ne odlučujem o mi

Ljubiša

06.03.2021 12:03

Ovo je pokazatelj međusobnog uvažavanja između naše zemlje i Kine. Mi želimo svima da pomognemo, ali isto tako moramo da poštujemo Kinu, koja nam je mnogo pomogla.

Slavica

06.03.2021 15:30

Kinezi su nama ovo dali ili smo kupili u obavezi smo samo nase gradjana da vakcinisemo....

Ivana

06.03.2021 17:05

Vakcine koje stignu iz Kine , Srbija ne može da izvozi. Videćemo kako Srbija može građanima u regionu. Jako nam je važno da građani budu zaštićeni od Covida 19.