ČOPOR PASA LUTALICA NAPAO DEVOJČICU U SOPOTU! Samo nekoliko minuta kasnije uzujedali još jedno dete! MAJKE IH JEDVA SPASLE!

Autor: Republika

Vesti

04.03.2021

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Čopor pasa lutalica napao je šestogodišnju devojčicu u glavnoj ulici u Sopotu, a par minuta kasnije isti psi krenuli su na još jedno dete!

Foto: pixabay.com

Majka povređene devojčice kaže za "Blic" da je napad prijavila nadležnima, ali da danima niko ne reaguje i da su lutalice još na ulici.

Kako za "Blic" priča S. M. majka šestogodišnjakinje, koju je pas ujeo za list, kaže da je do incidenta došlo u ponedeljak.

- Povela sam dete u vrtić kada se na nas zaleteo čopor četiri psa i jedan od njih je ujeo moje dete za list - kaže S. M. majka devojčice.

Ona je, kako kaže, uspela svoje dete da otrgne od kučića i spase je većih povreda.

- Uspela sam da je spasem i odvedem je brzo u ambulantu koja je u blizini. Previli su joj nogu, ali od ujeda pored ožiljka ostao je i hematom - priča uznemirena žena.

Kako kaže, dok je njena ćerka bila na pregledu, isti čopor krenuo je na drugo dete!

- Gledala sam iz ambulante u pravcu škole i videla sam kako su psi napali devojčicu. Psi su skakali i ujedali je. Ostavila sam svoje dete sa doktorom i potrčala da joj pomognem - dodaje zabrinuta majka.

Kako kaže, slučaj je prijavila policiji.

- Došli su, napravili zapisnik i otišli - kaže ona.

Foto: Photo by Anoir Chafik on Unsplash

I njena ćerka i druga devojčica su, nakon pregleda u Domu zdravlja, odvedene i na pregled na Institut za majku i dete. Obe su srećom prošle sa manjim povredama, međutim psihičke posledice od napada su već vidljive.

- Doživele su veliku traumu, loše spavaju i imaju strah svaki put kada treba da prođu ulicom u kojoj se napad dogodio - kaže ona.

Kako S. M. objašnjava stanovnici Sopota već dve godine žive u strahu od pasa lutalica koji laju na prolaznike, automobile ali i napadaju ljude.

Ona kaže da je čopor pasa koji je napao decu već dve godine na ulici, otkada je preminuo čovek koji je o njima brinuo.

- Taj čovek je živeo u kući u blizini škole i predškolske ustanove i psi su ostali da se skupljaju tu, i o njima već dve godine niko ne brine. Proteklih godinu i po dana, bezbroj puta smo zvali Zoohigijenu i sve se svede na to da zabeleže nas problem i kažu da će doći, ali do sada niko nije došao. Psi su i dalje na istom mestu - dodaje zabrinuto S. M.

Redakcija "Blica" kontaktirala je Zoohigijenu, međutim u ovoj ustanovi su nam nezvanično rekli da nisu upoznati sa problemom u Sopotu, niti sa incidentom koji se dogodio.

 

 

 

Komentari (0)

Loading