IZDAJA U SNS! Amerikanci vrbovali visokog funkcionera naprednjaka: PITALI GA KAKO SRBIJA TREBA DA IZGLEDA POSLE VUČIĆA, A ON JE URADIO OVO!

Autor: Republika

Vesti

04.03.2021

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) pre izvesnog vremena bio je u SAD, gde su na jednom od sastanaka stranci tražili od njega da iznese plan kako on vidi budućnost SNS bez Aleksandra Vučića, lidera te stranke i predsednika države.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić je za ovo saznao pre nekoliko meseci, a nedugo nakon ovih vesti do njega su stigle i informacije da ga deo MUP nezakonito prisluškuje, kao i članove njegove porodice.

Pored nezakonitog prisluškivanja, saznalo se da su njegovi brat Andrej, stariji sin Danilo i otac Anđelko Vučić bili i praćeni.

Upustio se u razgovor

- Jedan od najistaknutijih funkcionera stranke, svojevremeno među najuticajnijim, na jednom od sastanaka u SAD razgovarao je o budućnosti stranke bez Aleksandra Vučića na njenom čelu. Tog funkcionera su Amerikanci pitali kako on vidi stranku bez Vučića, kako bi SNS mogao da se transformiše bez sadašnjeg lidera. Umesto da odbije svaku priču na tu temu, kao što bi svako od nas iz stranke uradio, on se vrlo živo upustio u taj razgovor - kaže izvora Kurira iz SNS.

Međutim, kako ističe naš izvor, još se ta priča nije pošteno ni rastumačila do kraja, a do predsednika su počele da stižu nove šokantne vesti.

- Nedugo zatim Vučić je saznao da su on i deo njegove porodice nelegalno prisluškivani, kao i veliki broj stranačkih funkcionera, a da iza svega stoji deo MUP. Saznao je da su deo njegove porodice pratili - dodaje on.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Branimir Nestorović

I dok javnost čeka rasplet slučaja koji trese zemlju, Branislav Nedimović, član Predsedništva SNS i ministar poljoprivrede, poručuje u razgovoru za Kurir da je svako ko je umislio da je iznad SNS unapred osuđen na poraz.

Nezakonito prisluškivanje

- U SNS postoje stranački organi, tri najvažnija su Predsedništvo, Glavni odbor i Izvršni odbor. Svi ostali su možda čitali od Njegoša „Lažni car Šćepan mali“. Ko god pomisli da je jači od volje naroda Srbije i SNS, on je unapred određen za poraz. Ko god pomisli da je veći od stranačkih organa, pa makar to bio i neko iz mog okruženja, prevario se - naveo je Nedimović.

Podsetimo, da je nezakonito prisluškivan, predsednik Srbije je otkrio u novogodišnjem intervjuu za Kurir, kada je rekao da ima dokaze za svoje navode - sopstvene snimljene razgovore. Kako je naveo, deo časnih policajaca mu je dostavio taj materijal. Kasnije se saznalo da je postojao čitav spisak za prisluškivanje i da su na njemu, pored Vučića i dela njegove porodice, bili i pojedini stranački prvaci.

Radna grupa MUP, formirana da se bavi ovim predmetom, saslušala je oko 100 osoba, među kojima je najviše rangirana Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP. Sav materijal je prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal. U poslednjih pet dana o okolnostima ugrožavanja bezbednosti predsednika države SBPOK je saslušao Slavišu Kokezu, predsednika FSS, i, po drugi put, Dijanu Hrkalović.

Kokeza je odbio poligrafsko ispitivanje čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Marko

04.03.2021 08:16

Uvek postoji Juda

Sale

05.03.2021 07:31

@Marko - Bitno je da se na vreme identifikuje kukolj pa da se isto tako odstrani.

Robi

05.03.2021 09:02

@Marko - Kada " mali od palube" pomisli da moze biti kapetan....

Ivana

04.03.2021 08:17

Sve će doći na svoje, samo polako! Svi koji su pokušali eliminisati šefa države će odgovarati!