(VIDEO) SEDNICA KRIZNOG ŠTABA JE ZAVRŠENA: Medicinski deo predlaže policijski čas, odluka se očekuje u najkraćem roku!

Autor: Republika

Vesti

01.03.2021

15:12 >> 15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Kriznog štaba je upravo završena. U toku su izjave za javnost.

RepublikaFoto: Printscreen/KlikTV
Zoran Gojković

Na sednici su razmatrani efekti odluka Kriznog štaba od petka, po kojoj su za vikend ugostitelji i tržni centri radili do 14 sati. Ova odluka donesena je na predlog premijerke Ane Brnabić.

Gojković naglasio da je veoma važno da se omogući da se proces imunizacije nastavi, a ako se veliki broj ljudi zarazi, to neće biti moguće, upozorava on. Kaže da je nemoguće vakcinisati zaražene ljude i da bi takav scenario bio veliki problem. Objasnio je da skraćivanje rada ugostiteljskih objekata neće uticati na smanjenje broja zaraženih i da je medicinski deo Kriznog štaba u potpunosti sglasan po tom pitanju. 

Gojković je rekao da će odgovor na ove predloge stići u najkraćem mogućem roku.

Za dan, dva se očekuje nova sednica.

Na sednici je odlučeno da sutra u Vranje ide poseban tim iz ministarstva zdravlja koji će videti na licu mesta zašto tamo imamo veliki problem.

- Jedina opcija koju medicinski deo Kriznog štaba predlaže je aposlutni lokdaun i sprečavanje kontakata kako bi se sprečilo naglo povećanje borja zaraženih - ponovio je Gojković. 

Medicinski deo Kriznog štaba je predložio danas da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata kroz vid policijskog časa. To je ono što oni vide kao jedino rešenje problema. Oni jasno kažu da bi to u ovom trenutku bilo najcelishodnije što se tiče epidemiološkog dela - rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar.

- Od danas je radno vreme kompanija koje rade u sektoru usluga ponovo do 20.00 sati!
Tako će biti cele radne nedelje, a Krizni štab će ponovo zasedati u četvrtak ili petak kada će se analizirati epidemiološka situacija
- rekao je Goran Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading