VLADIKA LAVRENTIJE IZAŠAO IZ BOLNICE! Episkop šabački se oporavio i pušten je na kućno lečenje

Autor: Republika

Vesti

21.02.2021

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop šabački Lavrentije i administrator valjevske eparhije SPC, napustio je, u subotu, Klinički centar Srbije, gde je bio zbrinut nekoliko dana zbog upalnih procesa u ustima, koji su eskalirali.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Hram

Vladika je, kako kažu u Eparhiji šabačkoj, potpuno oporavljen, dobro se oseća u svakom pogledu i vratio se obavezama u obe eparhije.

 

Zbog zdravstvenih problema, ovaj najstariji arhijerej nije bio u mogućnosti da predsedava Izbornim saborom SPC na kom je izabran 46. srpski patrijarh, dosadašnji mitropoliti zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

- Vladika je, svim srcem, prozdravio izbor mitropolita Porfirije za novog srpskog patrijarha, smatrajući da je, u doslovnom smislu, u svemu dostojan za taj visoki duhovni položaj - kažu u Eparhiji šabačkoj, prenose Novosti.

Episkop Lavrentije je, na Savindan, napunio 86 godina. Iza njega su 54 godine episkopskog staža, po čemu mu nema ravna u pravoslavnom, ali i hrišćanskom svetu.

Predsedavao je Izbornim saborom  SPC kada je izabran predhodni patrijar, Irinej Gavrilović, radovao se  da će da predsedava i pri izboru  novog poglavara SPC, ali su ga u tome sprečili zdravstveni problemi.

Vladika je, od prekjuče, u svom domu u Duhovnom i kulturnom centru u Kasarskim livadama, kod Šapca. Uspešno se čuva od koronavirusa. Primio je obe doze vakcine i, što se opakog virusa tiče, nema problema.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading