ISTRAGA DOVELA DO BRITANACA: Drecun otkrio NOVE detalje o napadu na autobus Niš ekspresa kod Podujeva!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.02.2021

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poznato mi je da je istraga koja je sprovedena nakon napada na autobus Niš ekspresa kod Podujeva dovela do dvojice britanskih pripadnika Kfora, ali da su oni odmah sklonjeni, vraćeni u Britaniju i da je bio onemogućen kontakt istražiteljima UN sa njima", izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Razneti autobus Niš ekspresa

- Britanci su uništili deo video zapisa koji je snimila švedska pratnja autobusa iz sastava Kfora upravo u trenutku kada autobus nailazi na eksplozivnu napravu - rekao je Drecun za TV Pink.

Dodao je kako sve to mora da bude razjašnjeno i dodao kako je evidentno da su zapadne obaveštajne službe imale "pokvarenu" ulogu u svemu tome, i da su svojim nečinjenjem ili prikrivanjem podržali taj zločinački akt.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Milovan Drecun

Na današnji dan 2001. u napadu eksplozivnom napravom na autobus Niš ekspresa u Livadicama kod Podujeva ubijeno je 12, a ranjeno 43 Srba sa Kosova i Metohije.

Najmlađa žrtva ovog terorističkog napada bio je dvogodišnji dečak Danilo Cokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading