Brnabić: Izjave Kurtija ne iznenađuju, ali su za žaljenje!

Autor:

Vesti

16.02.2021

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas na konferenciji za novinare da izjave lidera Samoopredljenja Aljbina Kurtija, koji je i kandidat te stranke za premijera, da mu dijalog sa Beogradom nije prioritet - nisu iznenađujuće, ali su "za žaljenje".

RepublikaFoto: printscreen/N1
Ana Brnabić

- To jeste za žaljenje i ukazuje na neozbiljnost političkih elita u Prištini. Smatram da je dijalog jedini način za dogovor o normalizaciji odnosa dveju strana i za napredak i stabilnost. Uostalom, Priština bez tog dijaloga nema naročitu perspektivu jer više od polovine zemalja sveta nije priznalo tzv. nezavisno Kosovo - istakla je premijerka na pres konferenciji u vladi Srbije.

Ona je dodala da samo kroz dijalog Priština može da dođe na put evropskih integracija na kojem, kaže, pet zemalja članica EU takođe nije priznalo nezavisno Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Osvrćući se na izjavu Kurtija da je potrebno veće učešće SAD u dijalogu, te da je potrebno podstaći "transatlantsku perspektivu", Brnabićeva je istakla da je Kurti, koliko se seća, prvo bio protiv Vašingtonskog sporazuma.


- Ali i to govori o posvećenosti ili ozbiljnosti političara u Prištini. Mi, za razliku od njih, ne dajemo suprotstavljene izjave svakih nekoliko dana - konstatovala je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading