ZA VIKEND I DO 15 STEPENI! Poznati srpski meteorolog otkriva da li je Srbija završila sa zimom ove godine!

Autor: Republika

Vesti

16.02.2021

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nekoliko ledenih dana, ova sedmica doneće nam porast temperatura i povratak znatno toplijeg vremena, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

RepublikaFoto: facebook.com/Djordje Djuric

- Minimalne jutarnje temperature kretale su se tokom vikenda od -13 do -7°C, u Beogradu do -8°C, a na Kopaoniku je bilo čak -19°C. Subjektivni osećaj na Kopaoniku iznosio je i do -30°C. I maksimalne dnevne temperature tokom većeg dela vikenda ostale su u "minusu", jedino su na severu Srbije prešle u koji stepen iznad nule - rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, uskoro izlazimo iz minusa

- Ove sedmice očekuje nas znatno toplije vreme. Ipak, još u utorak i u sredu ujutro očekuje se umeren do jak mraz, pa će tako jutarnja temperatura u utorak biti od -15°C na jugoistoku do -5°C na severozapadu zemlje, a u sredu od -13°C na jugoistoku do -3°C na severozapadu Srbije - kaže Đurić i ističe da će u četvrtak biti suvo i uglavnom pretežno sunčano, uz slab jutarnji mraz.

U petak sledi novo prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu oko 10°C. Ne očekuju se značajnije količine padavina.

On ističe da nas za vikend očekuje suvo, u nedelju i veoma toplo vreme, a maksimalna temperatura u nedelju biće i do 15°C. 

 

 

- Prema trenutnim prognozama, sledeće sedmice biće relativno toplo za kraj februara, uz temperature iznad prosečnih vrednosti. Dakle, do kraja februara ne očekuju nas zimski vremenski uslovi, a najhladniji deo ove više nego blage zime je uveliko iza nas - zaključio je on.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading