UST o saslušanju Tome Zorića i Milice Ljubičić: Pozivamo nadležne da utvrde sve činjenice!

Autor: Republika

Vesti

09.02.2021

12:19

Povodom akcije hapšenja lica koja se sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe i vršenje najtežih krivičnih dela, UST je od samog početka akcije podržalo i pohvalilo rad Tužilaštva za organizovani kriminal i drugih državnih organa koji u njoj učestvuju i pozvalo da se sve radnje sprovedu dosledno i temeljno te da se provere sva lica i navodi koji bi ukazivali na bilo kakvu umešanost u kriminalne radnje.

Public
Foto: Ilustracija

Stav Udruženja ostaje neizmenjen - nema zaštićenih, jer se samo na taj način ova borba može sprovesti do kraja.

Obavešteni iz medija da su sekretar Državnog veća tužilaca (DVT) Tomo Zorić i zamenik Drugog osnovnog javnog tužilaštva Milica Ljubičić, prilikom akcije hapšenja osumnjičenih bili zatečeni na istom mestu sa jednim od potencijalno osumnjičenih, pozivamo nadležne organe da svestrano i bez odlaganja provere sve navode i što pre utvrde činjenice, kako se ne bi dalje tabloidno spekulisalo o njihovoj eventualnoj umešanosti.

Takve spekulacije, bez utemeljenosti u činjenicama, urušavaju ne samo ugled i čast imenovanih, već i ugled tužilaštva kao organizacije.

Zbog toga je nužna svestrana i hitna provera navoda kako bi se i javnotužilačka organizacija ali i opšta javnost pravovremeno i tačno obavestili o događajima.
 

Komentari (0)

Loading