DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM ODGOVORIO HARADINAJU: Nesonovanim optužbama na račun predsednika Srbije sebi KUPUJE GLASOVE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.02.2021

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković izjavio je večeras da se Ramuš Haradinaj nada da će neosnovanim optužbama i napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pribaviti svojoj stranci još neki glas na predstojećim izborima.

RepublikaFoto: Tanjug
Petar Petković

Petković je, povodom današnjih Haradinajevih optužbi na račun Vučića, poručio da ni Albanci na Kosovu i Metohiji, koji, kako je naveo, samo sa čežnjom mogu da posmatraju ekonomske i političke uspehe Srbije, više ne nasedaju na njegove trikove.

- Građani na Kosovu i Metohiji, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, žele da žive u bezbednom i prosperitetnom društvu, a već viđeni napadi na Vučića ne mogu da prikriju činjenicu da albanski politički lideri u Prištini nemaju odgovor na ekonomske, socijalne, pa ni na zdravstvene izazove - naglasio je Petković u saopštenju.


- Nije Aleksandar Vučić ovih dana slao ekstremiste da ispisuju UČK grafite u srpskim selima na Kosovu i Metohiji, postavljao UČK bilborde na ulazu u naša naselja i provocirao i zastrašivao naš narod najavljujući referendum za stvaranje velike Albanije, već upravo oni koji rasplamsavaju mržnju prema Srbima i Srbiji - dodaje je direktor Kancelarije za KiM.

Petković istič da je predsednik Srbije bio i da ostaje najiskreniji i najdosledniji borac za mir i stabilnost u regionu, a kao neprijatelja ga mogu doživljavati samo oni koji priželjkuju sukobe i krvoprolića.

- Takvu mračnu budućnost na Kosovu i Metohiji, uveren sam, priželjkuje samo zanemarljiva manjina kojoj se na ovaj način Haradinaj dodvorava - rekao je.

Albanski učesnici u predizbornoj trci na KiM, kako dodaje, moraju da, u interesu zajedničke budućnosti, prestanu da raspaljuju plamen mržnje i netrpeljivosti, jer uzajamno poštovanje, razumevanje i dijalog jeste jedino što može i albanskom i srpskom narodu doneti bolju i prosperitetniju budućnost, dok zapaljive poruke svima mogu doneti samo nesreću.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas na predizbornom skupu u Južnoj Kosvoskoj Mitrovici da predsednik Vučić koristi Srbe sa Kosova kako bi opstao na vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading